Başvuru Tarihleri ve Süreci

MEB, temizlik personeli alımına ilişkin başvuruların ne zaman başlayacağı konusunda önemli bilgiler verdi. Bakan Tekin, “Aksaklıklarımız ve eksikliklerimiz var. 2002’den önce inşa edilmiş okulların yenilenmesi gerekiyor. Temizlikle ilgili problemleri çözmek amacıyla, Çalışma Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu hafta içerisinde 30 bin temizlik personelinin alım sürecini başlatmayı planlıyoruz” dedi.

Başvuru Şartları

Başvuruların, bugün öğleden sonra veya yarın başlaması bekleniyor. Temizlik görevlisi alımı için başvurular, e-Devlet üzerinden, ALO 170 hizmet hattı aracılığıyla ve ilgili hizmet birimleri üzerinden alınacak. Başvuru sürecinin 3 gün sürmesi öngörülüyor.

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) 13 Ekim'de yapılacak Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) 13 Ekim'de yapılacak

Bakan Tekin, eğitim öğretim sürecinin bu yıl sorunsuz bir şekilde başladığını ve temizlik görevlisi alımı ile okullardaki hijyen standartlarının artırılacağını ifade etti. Okullara yapılan bu ilave alımla birlikte, temizlik hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Editör: YAĞMUR UHA