GÜNDEM

3 bakandan Nijer çıkarması

Türkiye, Afrika Kıtası'nı yalnız bırakmıyor, ilişkileri derinleştirmek istiyor. Bu kapsamda 3 bakan Nijer'e ziyarette bulundu. İki ülke arasında atılacak adımları ele aldılar.

Abone Ol

Türkiye, Afrika'yı yalnız bırakmıyor. Bölge ülkeleriyle ilişkilerini artırıyor. Kazan-kazan anlayışıyla hareket ediyor. Batılı güçlerin kovulduğu topraklara davet ediliyor. O ülkelerden biri de batı Afrika ülkesi Nijer.

ORTAK ÇALIŞMA TOPLANTISI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparaslan Bayraktar başkent Niamey'e gitti. Fidan ve beraberindeki heyet, Nijer Devlet Başkanı Tiani tarafından kabul edildi. Nijer Başbakanı'nın da katılımıyla düzenlenen ortak çalışma toplantısına da iştirak ettiler. Toplantıda MİT Başkanı İbrahim Kalın, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar da yer aldı.

"İLİŞKİLER OSMANLI'YA ULAŞIYOR"

Heyetler ikili siyasi ve ekonomik ilişkileri masaya yatırdı. İş birliğini artırma adımları görüşüldü. Sahel bölgesindeki gelişmeler de istişare edildi. İsrail-Filistin meselesinde görüş alışverişi yapıldı. Öte yandan bakan fidan ikili temaslarda da bulundu. Nijerli mevkidaşı ile görüştü.

TERÖRLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ

Yoğun temasların ardından Türk heyeti basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan terörle mücadeleye özel bir parantez açtı. Nijer ile yapılacak iş birlikleri hakkında bilgi paylaştı

ENERJİ VE MADENCİLİK YATIRIMLARI

Hakan Fidan Nijer'in zengin doğal kaynaklarına da dikkat çekti ve Enerji ve madencilik alanında ortak çalışmalar yapılacağını belirtti.