Manisa'nın Yağbasan Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 4 uçak, 3 helikopter, 10 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 2 dozer sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın kırsal Yağbasan ve Karasavcı mahallelerine yöneldi. Ekipler, 65 hanede 200 kişinin yaşadığı Karasavcı mahallesi ile 80 hanede 230 kişinin yaşadığı Yağbasan Mahallesi'ni tedbir amaçlı tahliye etti.

UŞAK

Uşak'ta Kışla köyü yakınlarındaki ormanlık alan alevlere teslim oldu.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, Gümüşkol köyündeki yerleşim yerlerine ulaştı. Köyün girişinde bulunan 3 ev zarar gördü. Köydeki bazı evler tahliye edildi.

Alanya'da korkunç olay! Çöplükten bebek cesedi çıktı Alanya'da korkunç olay! Çöplükten bebek cesedi çıktı

Gaziantep

Bir diğer adres ise Gaziantep oldu. Kırsal Belkıs Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı. Bir süre sonra rüzgarın etkisiyle yangın yakında bulunan Geçici Barınma Merkezi'ne sıçradı. Gaziantep orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir ve Nizip Belediyesi'ne bağlı ekipler bölgeye sevk edildi. Ekipler, iş makinaları kullanarak yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yangının bir kısmında etkili olduğu barınma merkezindeki Suriye uyruklu düzensiz göçmenler ise bulundukları alandan araçlarla tahliye edildi.

Editör: UHA HABER MERKEZİ