Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya platformlarında sahte medyumluk ve üfürükçülük yapıp halkın dini duygularını istismar ederek dolandıran şüphelilere yönelik soruşturma başlattı.

87 milyon liralık vurgun! Vatandaşları büyü bozma vaadiyle dolandırmışlar - Resim : 1

Soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.

Sakarya merkezli Şanlıurfa, Mersin, Kayseri, Yozgat, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, İstanbul, Manisa ve Eskişehir’de yapılan baskınlarda 28 kişi gözaltına alındı.

87 milyon liralık vurgun! Vatandaşları büyü bozma vaadiyle dolandırmışlar - Resim : 2

BÜYÜ BOZMA VE AİLE SORUNLARINI ÇÖZME VAADİYLE VURGUN YAPTILAR

Sosyal medyada sahte hesap açan şüphelilerin büyü bozma, bağlama büyüsü yapma, aile sorunlarını çözme gibi vaatlerle insanları dolandırdığı saptandı. Şüphelilerin dini duyguları istismar edip, yüksek meblağlarda para talep ettiği ve toplam 87 milyon TL'lik dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

Kafeye Girip Havaya Ateş Etti, İşletmeciyi Bıçakladı Kafeye Girip Havaya Ateş Etti, İşletmeciyi Bıçakladı

87 milyon liralık vurgun! Vatandaşları büyü bozma vaadiyle dolandırmışlar - Resim : 3

Emniyet Müdürlüğünde yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 28 kişiden 5'i tutuklanırken, 4 kişi savcılıkça, 19 kişi ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.