A Milli Takım​'ımız, UEFA Uluslar B Ligi üçüncü maçında Karadağ​'ı 1-0 mağlup ederek 4. Grup'ta liderliğini sürdürdü. Takımımıza galibiyeti getiren golü 68. dakikada İrfan Can Kahveci attı. Karşılaşma sonrası ise teknik direktör Vincenzo Montella​ ile ilgili kullanılan o ifadeler gündem oldu. 

Son dakika: A Milli Takım hocası Vincenzo Montella için flaş sözler! - 1. Resim


Ay-yıldızlı ekibimiz, grubundaki dördüncü maçını İzlanda ile oynayacak. Dün akşam Samsun'da kalan Milliler, bugün 15.30'da Reykjavik'e hareket edecek. Pazartesi günkü karşılaşma saat 21.45'te başlayacak. Kazanılan Karadağ maçı sonrası Sabah Gazetesi yazarı Fatih Doğan, milli takım ve Montella ilgili köşe yazısında çarpıcı ifadeler kullandı.

Son dakika: A Milli Takım hocası Vincenzo Montella için flaş sözler! - 2. Resim


"MONTELLA BAŞINA İŞ AÇACAK"

"Sonunda söyleyeceğimi yazının başında söyleyeyim. Santrforsuz oynama sevdası centilmen Vincenzo Montella'nın başına bir gün iş açacak! Karadağ'ın gruptaki durumu malum. Jovetic dışındaki oyuncular hadlerini bilerek, yürekleriyle oynayan mütevazi futbolcular. Maç Samsun'da oynanınca rakibin kapanacağı ve bizim de kilidi açmak için ya ortalarla, ya da uzaktan şutlara başvuracağımız muhtemeldi."

Son dakika: A Milli Takım hocası Vincenzo Montella için flaş sözler! - 3. Resim

İşte 69 kişinin katillerine verilen ceza! Hepsi aynı savunmayı yaptı İşte 69 kişinin katillerine verilen ceza! Hepsi aynı savunmayı yaptı

"ŞU YANLIŞ ANLAŞILMASIN..."

"Beklediğimiz gibi de oldu. Karadağ kapandı, paslaşmalarla duvarı aşamayınca biz de açmak için şutlara, ortalara sığındık. Ancak ne Barış'ın formasyonu ne de onu destekleyen Arda'nın boyu bu tür ortaları indirip servis edecek noktada değildi. Şu yanlış anlaşılmasın. "Teknik direktör 4-6-0'la çıkamaz, ya da uzun santrforsuz oynanamaz" gibi bir tavrımız olmaz olamaz."

Son dakika: A Milli Takım hocası Vincenzo Montella için flaş sözler! - 4. Resim

"Ama Portekiz'e, Hırvatistan'a çıktığın dizilişi ve taktiği kapanan Karadağ gibi takımlara karşı yapamazsın. Yaparsan sıkıntı yaşarsın. Dün olduğu gibi. A Milli Takım'da rakibe göre A-B-C planları görmek hakkımız. Bertuğ girdi, arkasındaki arkadaşlarına konfor sağladı. Montella'nın değişiklikleri sonuca tesir etti. Solda çok daha verimli oynayan ve dün sağda başlayan Yunus'un yerine oyuna giren İrfan Can duvarı aştı, golünü attı."

Son dakika: A Milli Takım hocası Vincenzo Montella için flaş sözler! - 5. Resim


KENAN'A ÖVGÜ

"Ancak golde Kenan'ın dinamizmini ve direkten dönen şutunun asiste dönüşmesini atlamayalım. İkinci yarı kaptan Hakan'ın daha görev alanından çok, öne çıkarak galibiyete katkı sağladığını da söylemeliyim. Sinyor Montella'dan da Barış'ın santrforda oynamadığı B, hatta maçına göre C-D planları da görmek istiyoruz. İnancımız o ki bu ekip, bu takım daha iyisini yapar."

Editör: KADER UHA