John Kirby, Beyaz Saray’da düzenlenen günlük basın toplantısında Lübnan’daki patlamalara ilişkin soruları yanıtladı. Kirby, ABD’nin bu patlamalarla hiçbir ilgisi olmadığını açıkça dile getirerek, "Herhangi bir şekilde gerilimin tırmandığını görmek istemiyoruz. Çözümün askeri operasyonlarda olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

ABD, Olaylara Müdahil Olmadı

Kirby, ABD’nin dünkü veya bugünkü patlamalarla herhangi bir bağlantısının bulunmadığını vurgulayarak, "Olaylarda hiçbir şekilde yer almadık" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, ABD’nin bölgedeki tansiyonun daha da yükselmemesi yönündeki duruşunu bir kez daha ortaya koydu.

İsrail-Hamas Ateşkesi ve Patlamaların Etkisi

Kirby, Hizbullah’ı hedef alan patlamaların İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerini nasıl etkileyeceği konusunda henüz bir şey söylemenin erken olduğunu belirtti. "Bir hafta öncesine göre (bir anlaşmaya) daha yakın değiliz" diyerek, görüşmelerin zorluğuna dikkat çekti.

Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri listelendi: Türkiye'nin listedeki yeri belli oldu Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri listelendi: Türkiye'nin listedeki yeri belli oldu

Orta Doğu’da Topyekun Çatışma Kaçınılmaz mı?

Orta Doğu’daki gerilimin daha da tırmanarak geniş çaplı bir çatışmaya dönüşüp dönüşmeyeceği sorusunu yanıtlayan Kirby, "O bölge söz konusu olduğunda hiçbir şey kaçınılmaz değildir" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, ABD’nin bölgedeki duruma temkinli yaklaştığının bir göstergesi oldu.

Editör: YAĞMUR UHA