GÜNDEM

ABD'den 15 Temmuz kararı

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi'nin girişimleri sonuç verdi. ABD'de Teksas, Idaho, Ohio ve Georgia eyaletlerindeki bazı kentler 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü resmen tanıdı.

Abone Ol

15 Temmuz'da millet demokrasisine sahip çıktı. Hain darbe girişimini önledi. Ardından bu tarih demokrasi ve milli birlik günü olarak kutlanmaya başlandı. ve sadece türkiye'de değil, dünyanın birçok noktasında da bu gün kutlanıyor. ABD'de Texas, Idaho, Ohio ile Georgia eyaletlerindeki bazı kentler 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü resmen tanıdı.

4 EYALET DAHA RESMEN TANIDI

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi'nin girişimleri sonuç verdi. Texas'ın başkenti Austin, Idaho'nun başkenti Boise, Ohio'daki Dayton ile Georgia'daki Columbus kentlerinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tanıdığı belirtildi.

TASC Başkanı Avukat Seyit Şahin, kentlerin "tanıma beyannamelerini" teslim aldığını ifade etti. Şahin, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinden memnun olduğunu aktardı, "Özellikle Texas eyaletinin FETÖ'nün en fazla sayıda okuluna ev sahipliği yaptığı düşünüldüğünde, bu kararların önemi daha da artıyor." dedi.

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

ABD'de toplam 6 eyalet 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tanıyor. Başkent Washington Belediyesi ve Maryland eyaletine bağlı Baltimore Belediyesi, 14 temmuz 2023'te bir ilke imza atmıştı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü resmen tanımıştı.

BÜYÜKELÇİLİKTE ANMA PROGRAMI

Darbe girişiminde şehit olanlar da unutulmuyor. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde hain darbe girişiminin 8. yıl dönümü vesilesiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi. Anma törenine, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal başta olmak üzere diplomatlar, yabancı misyon ve sivil toplum temsilcileri ile Türk-Amerikan toplumundan vatandaşlar katıldı.

"ALEYHİMİZDE ÇALIŞIYORLAR"

Şehitler için saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim ve okundu. Programda konuşan Büyükelçi Önal, 8 yıl önce Türk milletinin, büyük bir demokrasi sınavını başarıyla verdiğini belirtti. FETÖ yapılanmalarının ABD'de özellikle siyasi çevrelerde etkinliğini koruduğuna dikkati çekti.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Ohio eyaletinde de Ahıska Türkleri, anma programı düzenledi. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Anma programında "Şehit", "Vatan", "15 Temmuz" temalı şiirler okundu, 15 Temmuz'u anlatan belgesel gösterimi yapıldı.