Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 14 Ağustos 2001'de kurulan AK Partisi'nin (Adalet ve Kalkınma Partisi) kuruluşunun 23. yılında bir açıklama yaptı.

Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"23 yıl önce 14 Ağustos 2001 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, "Bugünden sonra Türkiye'mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." diyerek, AK Partinin siyaset ve demokrasi tarihimiz de yerini aldığını belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "14 Ağustos 2001'de siyaset ve demokrasi tarihimizde yerini alan AK Parti'mizin 23'üncü kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Kuruluşunu milletimizin yaptığı AK Parti, milli iradeyi her şeyin üzerinde tutarak aziz milletimizle birlikte yoluna emin adımlarla devam etmektedir. Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumuz AK Parti olarak, daima 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!' bilinciyle hareket ettik, politikalarımızın merkezine her zaman insanı koyduk. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bir olduk, beraber olduk, hep birlikte Türkiye olduk.

Adaleti, insan hak ve onurunu esas alan, milli ve manevi değerlerimize dayalı bir siyaset anlayışıyla her alanda ülkemizi kalkındırdık, önemli reformları hayata geçirdik. Gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerle, temel hak ve özgürlüklerin standartlarını daima yükselttik. Vatandaşlarımızın kimliğine, inancına, yaşam tarzına yönelik ret, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik.

Kendini milli iradenin üstünde gören vesayetçi anlayışa, darbecilere, ülkemiz üzerinde hain emelleri bulunan şer odaklarına asla müsaade etmedik. Demokrasimizi ve milletimizin birliğini hedef alan darbecilerin yargılanmalarını sağladık. "Daha adil bir dünya mümkündür" idealiyle bölgemizde ve tüm dünyada mazlumların ve mağdurların umudu olduk. "Dünya beşten büyüktür" diyerek zalimlerin haksızlıkları karşısında eğilmedik, daima dimdik durduk.

AK Parti olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, milletimizin kadim geçmiş ve geleneğinin kök saldığı medeniyet davamızın bayraktarlığını yapmaya, umudun, geleceğin ve icraatın adı olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki nice 23 yıllarda toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayacak politikalar üreterek demokrasimizin standartlarını daha da yükseltmeyi, temel hak ve özgürlüklerin kapsamını sürekli genişletmeyi güçlü ve kararlı bir iradeyle sürdüreceğiz.

Ahu Tuğba'nın incelemeye alınan vefatıyla ilgili yeni gelişme! Ahu Tuğba'nın incelemeye alınan vefatıyla ilgili yeni gelişme!

Kurulduğumuz günden bugüne destekleriyle AK Parti'mizin iktidarda olmasını sağlayan, birlikte yol yürüdüğümüz aziz milletimize şükranlarımı sunuyor, ülkemizin geleceği için ter döken dava ve yol arkadaşlarımıza fedakâr çalışmaları için teşekkür ediyorum. Milletimiz ve AK Parti'mize gönül veren teşkilatımızla birlikte zirveden yeni ufuklara yol alacak, Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz"

Editör: UHA HABER MERKEZİ