Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi 'nin geçtiği verilere göre Ezine ilçesinde yaşanan deprem yerin 12 kilometre altında hissedildi. 

ÇANAKKALE VALİSİ ÖMER TORAMAN'DAN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ezine merkezli 4,7 şiddetindeki deprem nedeniyle şu ana kadar intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada olup, tarama faaliyetleri devam etmektedir. Çok geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Tekirdağ'da Şok Gelişme: Sıla Bebeğin Annesi 2,5 Ay Önce Cezaevinden Serbest Kalmış! Tekirdağ'da Şok Gelişme: Sıla Bebeğin Annesi 2,5 Ay Önce Cezaevinden Serbest Kalmış!

Ezine merkezli deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, "Şimdiye kadar olumsuz bir durum yok. Korkutan bir deprem oldu. Allah beterinden korusun. Şimdiye kadar bir yıkım ihbarı almadık. Uzun bir deprem olduğunu söyleyemeyiz." dedi. 

Son dakika | Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem: İlk veriler geldi - 2. Resim

"TELAŞ ETMEYE GEREK YOK"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada "Çelişkili veriler var ama kısa sürede büyüklük netleşecektir. Gürpınar'dan başlayan bir fay var. İkinci fay da Tuzla'dan başlıyor. Ne tür fayın bu depremi ürettiğini öğrenmek zaman alacaktır ama bu bölgede sürekli deprem olduğu biliniyor. Şu anda çok telaş etmeye gerek yok diye düşünüyorum."

Editör: UHA HABER MERKEZİ