GÜNDEM

Afrika sıcakları Türkiye'ye geri geliyor: Tarih verildi, 37 dereceye çıkacak!

Yıl boyunca Türkiye genelinde etkili olan hava sıcaklıkları eylül ayının gelmesiyle düşüşe geçti. Sağanak yağış ve soğuk hava ile gelen sonbahar tüm yurtta etkisini göstermeye başladı. Fakat düşüşe geçen hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte arttıkça artacak. Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası birçok bölgede etkili olacak.

Abone Ol

Türkiye​'de yaz ayı boyunca devam eden kavurucu sıcaklar nefes aldırmadı. Yurt genelinde etkili olan sıcaklıklar​ eylül ayının gelmesiyle düştükçe düştü. Fakat uzmanların yaptığı açıklamaya göre; yurt genelinde sıcaklıklar yeniden artışa geçecek. 

SICAKLIKLAR YENİDEN ARTIYOR 

Türkiye genelinde sağanak yağış​ ve soğuk havanın etkili olurken uzman isimlerden sürpriz bir açıklama geldi. Sıcak havaların tekrar döneceği belirten uzmanlar, Afrika​'dan sıcak hava dalgasının Türkiye'ye yaklaşmak üzere olduğunu açıkladı.

İSTANBUL​'DA HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK? 

Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarında ciddi artışlar yaşanacak, Doğu Karadeniz dışında kalan bölgelerde sağanak yağış görülmeyecek. 

İstanbul'da salı gününden itibaren ısınmaya başlayacak olan hava, hafta sonu 33 dereceye kadar çıkacak.

YURT GENELİNDE SICAK HAVA HAKİM OLACAK 

Yurt genelinde ise hava sıcaklıkları artacak, sağanak yağış salı günü Doğu Karadeniz ve Orta Karadeniz, çarşamba ve cuma günü ise Doğu Karadeniz'de etkisini gösterecek. Diğer bölgelerde hava sıcaklıklar artmaya devam edecek.