NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısında NTV canlı yayınında, İsrailliler için endişe duyduğunu söylemişti. Yeşiltepe, "İsrail bunu yaptı, bunu da hak etti demek doğru değil sonuçta zarar gören siviller. Askeri noktalar hedef alınmış olsa bile füzelerin etkisinden çok sayıda sivil zarar görebilir endişesindeyim" ifadelerini kullanmıştı.

ÖZÜR DİLEDİ
Yeşiltepe'nin İsrail'e yönelik açıklamaları tepkilerin odağı oldu. Kendisine yöneltilen eleştirilerin ardından açıklama yapan Yeşiltepe özür diledi. Yeşiltepe, "Türk basınında en başından beri Gazze’de insanlığa karşı suç işlendiğini ve bu suçun 'soykırım' olduğunu söyleyen bir yayıncıyım. İran füzeleri düşerken yayının başında ve sonunda 'masum sivillerin' ölmesine sebep olanın; Siyonist rejim ve eli kanlı Netanyahu olduğunu da belirtiyorum Bağlamından kopmuş olsa da, bu ifadeyle üzdüğüm, kırdığım herkesten özür dilerim" dedi.

NTV SÖZLEŞMESİNİ FESH EDİYOR
Odatv'nin haberine göre; Yeşiltepe'nin "özrü" yeterli olmadı. Zorunlu izne çıkartılan Yeşiltepe'nin izin dönüşünde iş akdinin feshedileceği öğrenildi.

AHMET YEŞİLTEPE KİMDİR?
1968 yılında doğdu. Anadolu Üniversitesi'nde Sinema ve Televizyon bölümünde öğrenim gördü.Televizyon muhabirliğine 1992 yılında TRT’de başladı. Bosna Savaşı başta olmak üzere birçok uluslararası olayda televizyon muhabiri olarak görev yaptı.

Ekonomi zirvesi, Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi! Ekonomi zirvesi, Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi!

Bosna'dan Türkiye'ye döndükten sonra kazandığı bursla Londra'ya, ardından da New York'a giderek, medya pazarlaması alanında yüksek lisans eğitimi gördü. Yurtdışında öğrenim gördüğü dönemde bir yandan da gazeteciliği sürdürdü. İki yıl TRT'nin New York ve Washington temsilciliğini üstlendi. 1997’de NTV’nin New York temsilciliğini kurdu ve yedi yıl süreyle bu görevi yürüttü.

2004 yılından itibaren, başta NTV’nin "Ana Haber" programı olmak üzere, rutin haber yayını ve çok sayıda aktüel haber programını hazırlayıp sundu. Doğuş Yayın Grubu bünyesinde dört yıl Radyolar Genel Yayın Koordinatörlüğü'nü, beş yıl NTVMSNBC Genel Yayın Yönetmenliği'ni üstlendi. 2015 itibarıyla Doğuş Yayın Grubu Dış İlişkiler ve Haberler Koordinatörü oldu.

Editör: UHA HABER MERKEZİ