GÜNDEM

AK Parti Esenler eski İlçe Başkanı Yavuz Selim Tuncer vefat etti

AK Parti Esenler eski İlçe Başkanı ve Kurucu İlçe Başkanlığını yapan Yavuz Selim Tuncer vefat etti. Tuncer’in (55) vefatı başta yakınları olmak üzere AK parti camiasını ve sevenlerini derinden üzdü.

Abone Ol

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı ve İBB Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, uzun süredir rahatsızlığı bulunan Tuncer, bugün evinde vefat etti. Tuncer, yarın öğle namazını müteakip Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği Kabristanı'nda toprağa verilecek.

AK Parti Esenler kurucu ilçe başkanı olan Tuncer 1969'da İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Malatya Pötürgeli olan Tuncer, iktisat lisansı ve siyaset bilimi yüksek lisansı eğitimi aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Genel Sekreterliği, Kiptaş Genel Müdür Müşavirliği görevlerinde bulunan Tuncer, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Ümraniye ve İBB Meclis üyesi olarak seçildi. Aynı yıl Ümraniye Belediye Başkan Yardımcılığına getirilen Tuncer, vefatına kadar bu görevi sürdürdü. Şenay Tuncer'le evli olan Tuncer'in 3 çocuğu var.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Tuncer'e Allah'tan rahmet diledi. Erdoğan, AK Parti Esenler Kurucu İlçe Başkanı ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Tuncer'in vefatına ilişkin sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu.

"Yol ve dava arkadaşımız Yavuz Selim Tuncer'in vefatından büyük üzüntü duydum." ifadesini kullanan Erdoğan, Tuncer'e Allah'tan rahmet; ailesine, dostlarına, Ümraniyelilere ve AK Parti'ye başsağlığı diledi.

Tuncer'in eşini arayarak taziyelerini iletti

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, 2019'dan bu yana AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yavuz Selim Tuncer'in eşi Şenay Tuncer'i arayarak başsağlığı dileğinde de bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yayımladığı mesajda "AK Parti Esenler Kurucu İlçe Başkanımız, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcımız Yavuz Selim Tuncer'in vefatını teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve teşkilatımıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun" ifadelerini kullandı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Acımız büyük. AK Parti Esenler Kurucu İlçe Başkanımız, İstanbul Büyükşehir ve Ümraniye Belediyesi İlçe Meclis Üyemiz, 2 dönemdir Ümraniye Belediye Başkan Yardımcılığımızı yürüten, KİPTAŞ Genel Müdürlüğüm döneminden beri uzun yıllar boyunca birlikte yol yürüdüğüm, değerli dava arkadaşım ve çok sevdiğim kardeşim Yavuz Selim Tuncer, yakalandığı amansız hastalık sebebiyle vefat etti. Bir dostu, kardeşi, yol arkadaşını yitirmenin derin acısını yaşarken, ömrünü milletine hizmete adamış bir dava insanının kaybının da teessürü içerisindeyim. Yavuz Selim kardeşime Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Ümraniye Belediyemize sabr-ı cemiller niyaz ediyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun." diye açıklamada bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "AK Parti Esenler Kurucu İlçe Başkanımız, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcımız, kıymetli yol arkadaşımız Yavuz Selim Tuncer'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve teşkilatımıza başsağlığı diliyorum" dedi.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, taziye mesajında şu ifadelere yer verdi, "AK Parti Esenler'in Kurucu İlçe Başkanı, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcımız, değerli dava arkadaşımız Yavuz Selim Tuncer'in vefatını derin bir teessür ile öğrendim. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, yaslı ailesine ve teşkilatımıza sabır ve başsağlığı diliyorum."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tuncer'in vefatı üzerine şu mesajı yayımladı, "AK Parti Esenler Kurucu İlçe Başkanımız ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcımız Yavuz Selim Tuncer'in vefatını teessürle öğrendim. Yavuz Selim Tuncer Beyefendi'ye yüce Allah'tan rahmet, teşkilatımıza, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."