Emeklilikte sistem a'dan z'ye değişiyor. Hazine Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AK Parti'nin ekonomi kurmayları emeklilik sisteminde reform için düğmeye bastı.

ADİL VE KALICI FORMÜLLER BULUNACAK

AK Parti kurmayları, emekli sistemi üzerinde ciddi bir çalışma başlatacaklarını bildirdi. Konuyla ilgili yabancı ülkelerin sistemleri de inceleniyor. Çalışmada adil ve kalıcı formüller üzerinde yoğunlaşılacak.

Özellikle düşük emekli maaşı alanlara geçimini sadece emekli maaşından sağlayanlara sosyal destekler verilecek.

En net asgari ücret zam tahmini geldi! 20 bin TL söylentilerine cevap verdi: "Kabul olacağını düşünmüyorum" En net asgari ücret zam tahmini geldi! 20 bin TL söylentilerine cevap verdi: "Kabul olacağını düşünmüyorum"

En düşük emekli aylığı belirli bir limite getirilecek. Hane bazlı emekli maaşlarına destek sağlanacak.

Yol-gıda, yakıt ve kira desteği yapılacak. Örneğin; kira yardımı nakit olarak yapılacak.

Hedef her 6 aylık zam döneminde seyyanen zam beklentisinin önüne geçmek. Üzerinde çalışılan formül ile kök maaşın tabana yayılması da planlanıyor.

EMEKLİLİK YAŞI ARTACAK

Masadaki bir başka formül de emeklilik yaşının yükseltilmesi. Kadınlarda 58 olan emeklilik yaşının 60, erkeklerde ise 60 olan emekli yaşının 65 yaşına çıkarılması öngörülüyor.

Ancak formüller üzerindeki çalışmalar sürüyor. 2025 bütçesi sonrasında emeklilik sistem reformunun gündeme alınması bekleniyor.

Editör: UHA HABER MERKEZİ