GÜNDEM

AK Parti'de Kongre Hareketliliği: Büyükşehirler Sona, Erdoğan’ın A Takımı Yenileniyor!

AK Parti'de büyük kongre süreci mahalle delege seçimleriyle başlıyor. Mahalle delege seçimleriyle belde ve ilçe kongre delegeleri belirlenecek. Büyükşehir kongreleri ise sona bırakılacak. Erdoğan'ın kongre sürecinde A takımını da yenilemesi bekleniyor.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu kongre takvimini belirledi. Belirlenen takvime göre ilk önce belde, sonra ilçe ve il, en son da büyük kongre gerçekleştirilecek.

Kongre maratonunun başlamasıyla ilk olarak mahalle delege seçimlerine geçildi. Mahalle delege seçimleri sonucu belde ve ilçe kongre delegeleri belirlenecek.

ANKARA VE İSTANBUL SONA BIRAKILACAK

Habertürk'ün haberine göre; büyük kongre öncesinde hazırlık süreci 90 gün olarak planlandı. 37 beldede kongre yapacak AK Parti'nin 12 Ekim'de hem belde hem de ilçe kongrelerini başlatması bekleniyor. 28 Aralık'ta ise il kongrelerine geçilmesi öngörülüyor. Kongresi tamamlanan ilçe ve illerde parti teşkilatı saha çalışmalarına yönlendirilecek. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere bazı büyükşehirlerin kongreleri ise en sona bırakılacak.

BÜYÜK KONGRE MAYIS AYINDA

Belirlenen takvim çerçevesinde en geç 2025'in mart ayının sonuna kadar 8. Büyük Olağan Kongre için hazırlıklar tamamlanacak. Mayıs ayında ise büyük kongreye gidilecek. Kongre süreciyle beraber AK Parti kadroları da yeniden gözden geçirilecek.

ERDOĞAN A TAKIMINI YENİLEYECEK

Partinin yönetim organı olan ve yedek üyelerle birlikte 110 kişiden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu için inisiyatif Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olacak. Erdoğan'ın parti vitrini ve A takımını yenilemesi bekleniyor.

AK Parti kurmayları kongre sürecini, 2028 seçimlerine hazırlık yapacak kadroların oluşturulması olarak nitelendiriyor.

ERDOĞAN DEĞİŞİMİN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 23. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda yaptığı konuşmada değişimin sinyallerini vermişti. Erdoğan "Kongre sürecimizi kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. 2 hususun altını özellikle çizmek durumundayım. Kendini yorulmuş hisseden varsa kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. İkincisi, hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım rehavete kapılma lüksüne sahip değil" ifadelerini kullanmıştı.