Deprem sonrası korkutan görüntüler! Bir anda toz bulutu oluştu... Deprem sonrası korkutan görüntüler! Bir anda toz bulutu oluştu...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşması sonrasında başlayan 'yeni bir çözüm süreci' mi tartışması Türkiye'nin gündeminde tartışılmaya devam ederken AK Partili Mehmet Metiner'in dün Yenişafak'ta yazdığı köşe yazısı gündem oldu.

"Biz Kürtlerin kazanımından rahatsızlık duyan bir parti değiliz. Bizim Hükümetimiz Suriye’deki Kürtlerin ne yönetiminden ne de kazanımlarından rahatsızlık duyar. Tersine memnuniyet duyar. Çünkü Kürt de biziz, Türk de biziz. Türkiye Kürtlerin de devletidir. O yüzden partimizin ve hükümetimizin Kürtlere düşmanlık beslediği veya onların kazanımlarından rahatsızlık duyduğu iddiası asılsızdır, yalandır. Eğer öyle olsaydı Irak’taki Kürt yönetimiyle derin kapsamlı ilişkiler kuran bir hükümet olmazdık." diyen Metiner, "Suriye halkı yarın kendi anayasasını yapar ve o anayasada tıpkı Irak’takine benzer Kürt otonom bölgesinin kurulmasına karar verilirse buna hiç bir itirazımız olmaz. Bizim itirazımız, yıllar yılıdır ülkemizle savaşım halinde olan PKK’yadır. PKK eliyle oluşturulmak istenen “İkinci İsrail” devletçiğine ülkemizin güvenliği ve birliği açısından asla izin vermeyiz." ifadelerini kullandı.

Metiner'in "Suriye halkı yarın kendi anayasasını yapar ve o anayasada tıpkı Irak’takine benzer Kürt otonom bölgesinin kurulmasına karar verilirse buna hiç bir itirazımız olmaz." sözleri sosyal medyada gündem oldu ve Metiner'e yönelik sert sert eleştiriler geldi.

METİNER'DEN YENİ AÇIKLAMA
Mehmet Metiner de X'ten yaptığı açıklamada kendisine yönelik tepkiler için "Birisi “Ellerini kırarız!” diyor. Birisi “Dilini koparırız!” diyor. Birisi “Kafasını kopartırız!” diyor. Birisi “Asarız, keseriz!” diyor. Bu faşizan dille mi siyaseti normalleştireceğiz? Meselelerimizi bizden farklı düşünen insanları tehdit edip susturarak mı çözme yoluna gideceğiz. Siyaseten normalleşme isteyenler ve sorunların diyalogla çözülmesinden yana olanlar evvela bu faşizan dilden uzaklaşmalı ve başkalarının ne kadar aykırı olursa olsun fikirlerine kulak vermeli. Gayrısı laf-ı güzaf olur." açıklamasında bulundu.

Metiner bir açıklama daha yaparak köşe yazısında ne demek istediğini anlattı ve şu ifadeleri kullandı:

Bu sözlerimden PKK’lıların rahatsızlık duymalarına anlam verebilirim ama tersi cenahta yer alan birilerinin ne dediğime niçin dediğime bakmadan sadece bazı internet sitelerinin attığı başlığa bakarak rahatsızlıklarını edepsiz ve saldırgan bir dille ifade etmelerine varın siz anlam verin.

Dediğim şu: Suriye halkı kendi geleceğine kendisi karar verir. Suriye toprağı bizim değil ki ona buna dağıtma yetkisi bizde olsun. Suriye’de yeni bir anayasa çerçevesinde Irak’takine benzer bir Kürt yönetimine izin verilirse bundan rahatsızlık duymayacağımızı söylemem, PKK’ya karşı sürdürülen mücadelenin asla Kürt düşmanlığı içermediğini anlatmak içindir. Bu kadarını anlamayana ne denir bilmem! Bu ülkede demokratik üniter devletten yana olduğumu, etnik veya idari temelde federasyon, özerklik vb önerilere karşı olduğumu, yani her türlü etnik ve siyasi bölücülüğe karşı olduğumu defalarca belirtmiş olmama rağmen hala o marazî ırkçı çevrelerin beni bölücülükle suçlamaları art niyetlilikten ibarettir.

Bugün Yeni Şafak’ta çıkan yazımı okumuş olsalardı neyi niçin söylediğimi anlarlardı. Benim partim, benim hükümetim, sadece bu ülkedeki Kürtleri değil Irak’taki ve Suriye’deki Kürtleri de kendinden bilir. Türkiye’ye düşman olmayan ve ülkemizin topraklarında gözü olmayan Kürtlerin haklarını da kazanımlarını da kendinden bilir. PKK ile Hükümetimizin mücadelesinin, Kürtlerin kazanımlarından duyulan rahatsızlıkla açıklanması yalan ve iftiradır. Benim partimin ve hükümetimin PKK mücadelesinin Kürtlere düşmanlık zinhar içermediğini veya Kürtlerin kazanımlarından duyulan rahatsızlıkla asla alakalı olmadığını söylemem, belli ki sadece PKK’yı değil, PKK’nın varlığından nemalanan başka ırkçı çevreleri de ziyadesiyle rahatsız etmişe benziyor. O kem sözlerin tümünü ziyadesiyle kendilerine iade ediyorum.

Editör: UHA HABER MERKEZİ