Türkiye genelinde hava sıcakları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) beklenmedik bir sağanak uyarısı geldi. Sıcak havalarla mücadele eden İstanbul'da bir süre serin hava hakim olacak. 

AKŞAM SAATLERİNDE SERTLEŞECEK

Yağışın saat 18.00'den itibaren etkisini artıracağı aktarılan açıklamada, yarın saat 13.00'e kadar devam edecek sağanağın Anadolu Yakası'nın doğu ve kuzeyinde kalan Pendik, Tuzla, Çekmeköy, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Şile ile Avrupa Yakası'nın kuzeyinde kalan Sarıyer ve Eyüpsultan'da kuvvetli olabileceği kaydedildi.

İBB BİRİMLERİNİ DE UYARDI 

Açıklamada, metrekareye 20 ila 45 kilogram yağmur düşebileceği ifade edilerek, bölgesel olarak kısa zaman diliminde (30-60 dakika) etkili olabilen yağışlarda göllenme, kot seviyesinin altında kalan kesimlerde su baskınları yaşanabildiğinden merkezin ilgili İBB birimlerine personel görevlendirme uyarısında bulunduğu anlatıldı.

YouTube'da Şok Değişiklik: Reklamlar Duraklatıldığında Bile Gösterilecek! YouTube'da Şok Değişiklik: Reklamlar Duraklatıldığında Bile Gösterilecek!

Sağanağın neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

AKOM saat vererek uyardı! İstanbul'da sağanak yağış alarmı - 1. Resim

4 İL İÇİN SARI KODLU UYARI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de 4 şehrimize sarı uyarı geldi.

Sarı uyarı verilen iller Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa olarak sıralandı.

Yapılan açıklamaya göre öğleden sonra Marmara'nın güneybatısı ve Manisa çevreleri ile İzmir'in kuzeyindeki gök gürültülü sağanağın yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Editör: UHA HABER MERKEZİ