İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'ye poşet giydirilerek hayvan toplama aracına bindirilmesine ilişkin olarak çıkan tartışmaya noktayı koydu. Bakan Yerlikaya, çöp poşeti giydirilmesi sebebiyle soruşturma açılmadığını bunun 'alçakça bir yalan" olduğunu söyledi.

"SORUŞTURMA AÇILDIĞI ALÇAKÇA BİR YALAN"

Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

"Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar alçakça bir yalandır  Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir soruşturma açılmamıştır  Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli Yunus Emre Geçti, adliyeye getirildi.  Zanlı, adliyeye Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği aracıyla sevk edilmişti.

Varto Yolunda Düğün Sevinci Facia ile Sonlandı: Minibüs Kazasında 20 Yaralı! Varto Yolunda Düğün Sevinci Facia ile Sonlandı: Minibüs Kazasında 20 Yaralı!

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİNDEN SORUŞTURMA İDDİASINA YALANLAMA

Cumhurbaşkanlığında bağlı DMM'den sosyal medyada yayılan iddiaları yalanlayarak şu açıklamayı yaptı: "Bazı basın yayın organlarında yer alan "Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırgan Yunus Emre Geçti'ye, siyah çöp poşeti giydirilmesine soruşturma açıldı" iddiası doğru değildir. İçişleri Bakanlığı veya Adalet Bakanlığı tarafından katil zanlısı Yunus Emre Geçti'nin adliyeye sevki sürecine ilişkin, görevli kolluk personeline yönelik herhangi bir soruşturma açılmamıştır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Editör: YAĞMUR UHA