Euro Bölgesi ticaret fazlası temmuzda arttı! Tam 21,2 milyar euro fazla verdi Euro Bölgesi ticaret fazlası temmuzda arttı! Tam 21,2 milyar euro fazla verdi

İtalya’daki Cernobbio Uluslararası Forumu’nda konuşan Azerbaycan lideri Aliyev, “Güney Kafkasya’da barışı sağlayacağız. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki müzakere sürecinde yaşanan son gelişmeler de bunu gösteriyor. Müzakereleri aktif bir şekilde sürdürüyoruz ve barış anlaşması metninin neredeyse yüzde 80'i üzerinde mutabakata varılmış durumda” ifadesini kullandı.

İki ülke arasındaki sınırı belirleme ve çizme sürecinin artık başlatıldığını söyleyen Aliyev, “Evet, bu henüz ilk küçük bir adım, zira toplam uzunluğu bin kilometre olan Ermenistan sınırının sadece 13 kilometrelik bir bölümü üzerinde anlaşmaya varıldı. Ancak bu doğru yönde atılan bir adım. Azerbaycan'ın barış görüşmeleriyle ilgili bu girişiminin bir barış anlaşmasının imzalanmasına yol açacağını umuyoruz” dedi.

Daha önce Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile 17 maddelik barış anlaşmasından 13'ü üzerinde mutabakat sağlandığını belirterek, bu maddelerle barış anlaşması imzalamayı teklif etmişti.

PUTİN’DEN TAM DESTEK

19 Ağustos’ta resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’nın Bakü ve Erivan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini ve daha önce mutabık kalınan üçlü anlaşma temelinde barış anlaşması imzalanmasını destekleyeceğini söylemişti.

Editör: UHA HABER MERKEZİ