GÜNDEM

Almanya Bundesliga | Borussia Dortmund 4, Bochum 2 (Maç Sonucu)

Bundesliga'da Borussia Dortmund, geriye düştüğü maçta Bochum'u 4-2 mağlup etti. Bu sonuçla Dortmund, bu sezon iç sahada oynadığı üç maçı da kazanmış oldu. Maçta öne çıkan isimlerden biri olan Sehrou Guirassy, iki gol atarak takımının galibiyetine önemli katkı sağladı.

Abone Ol

Almanya Bundesliga'nın 5. haftasında açılış maçında Borussia Dortmund, Bochum ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu bir gol düellosuna sahne olan bu karşılaşmayı Borussia Dortmund, 4-2’lik skorla kazandı. Konuk takım Bochum'un gollerini Matus Bero ve Dani De Wit attı.

Borussia Dortmund, Bochum karşısında 2-0 geriye düştüğü maçta muhteşem bir geri dönüş gerçekleştirerek 4-2 galip geldi. İlk yarıda Sehrou Guirassy’nin kaydettiği golle farkı bire indiren Dortmund, ikinci yarıda daha da etkili oldu.

Mücadelenin 62. dakikasında Emre Can, penaltıdan attığı golle skoru eşitledi. Guirassy, 75. dakikada kendisinin ikinci golünü atarak Dortmund’u öne geçirdi. Son olarak, 81. dakikada oyuna sonradan dahil olan Felix Nmecha, skoru belirleyerek maçı 4-2’lik sonuçla tamamladı. Bu galibiyetle Borussia Dortmund’un puanı 10’a yükselirken, Bochum ise 1 puanda kaldı.

İÇ SAHADA KAYIP YOK

Borussia Dortmund, bu sezon ligde iç sahada oynadığı 3 maçtan da galibiyetle ayrıldı. İlk haftada Eintracht Frankfurt’u 2-0 mağlup eden Nuri Şahin’in ekibi, ardından Heidenheim ve Bochum’u 4-2'lik skorlarla geçti.

Ancak, deplasmanda henüz galibiyet elde edemeyen Dortmund, Werder Bremen ile golsüz berabere kalırken Stuttgart’a 5-1 mağlup oldu.

BOCHUM'DAN 4. YENİLGİ

Bundesliga’da bu sezon galibiyeti bulunmayan Bochum, Dortmund deplasmanından da puansız ayrıldı. Bochum, sezonun ilk 3 maçında kaybederken, geçtiğimiz hafta Holstein Kiel ile 1-1 berabere kalarak ilk puanını almıştı. Ancak bu galibiyet, Bochum’un moral bulmasına yetmedi.