Gözlük camı temizlemenin basit yöntemleri, gözlük kullanan pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü sık sık gözlük camı temizlemek, zamanla uğraştırıcı bir hale dönüşebiliyor. Bu nedenle pratik yöntemler de araştırılabiliyor. Öte yandan gözlük camı temizleme konusunda tercih edilecek bazı yöntemler, 'ancak bu kadar kolay olabilirdi' bile dedirtebiliyor. Çünkü gözlüklerin pratik bir şekilde temizlenmesine yardımcı olabiliyor.

GÖZLÜK CAMI TEMİZLEMENİN BASİT YÖNTEMLERİ Gözlük camı temizlemenin birçok farklı basit yöntemi bulunuyor. Ancak bazı yöntemler daha pratik olarak ön plana çıkabiliyor. İşte söz konusu gözlük camı temizlemenin basit yöntemlerinden bazıları şu şekilde; sirkeli su yöntemi, sabunlu ılık su yöntemi ve bebek şampuanlı su yöntemi. Sirkeli Su Yöntemi: Gözlük camı temizleme konusunda pratik yöntemler arasında gösterilebilen sirkeli su yöntemi, az seviyede sirke ile suyun karıştırılmasıyla elde ediliyor. Sirkeli su ile gözlük temizleme işlemi, kirlerin yanı sıra derin olmayan çiziklerin de giderilmesinde faydalı olabiliyor.


1-144

Güran Ailesinin 19 Günlük Büyük Oyunu! Adli Tıp Raporuyla Narin'in Gerçek Ölüm Tarihi Ortaya Çıktı! Güran Ailesinin 19 Günlük Büyük Oyunu! Adli Tıp Raporuyla Narin'in Gerçek Ölüm Tarihi Ortaya Çıktı!

Sabunlu Ilık Su Yöntemi: Bu yöntemde ellere ılık su ve sabun dökülerek köpürtülür. Akabinde gözlük temizleme işlemi için uygulanır.

Bebek Şampuanlı Su Yöntemi: Gözlük camı temizlemenin basit yöntemleri arasında gösterilebilen bebek şampuanlı su yöntemi, az seviyede bebek şampuanı ve suyun karıştırılmasıyla elde ediliyor. Akabinde gözlük temizleme işlemi için uygulanabiliyor. Ayrıca bu yöntem derin olmayan çiziklerin giderilmesinde de yardımcı olabiliyor.


2-114

Dikkat: Gözlüklerin yapı malzemesi farklılık gösterebilir. Bu nedenle yukarıdaki yöntemler uygulanmadan önce mevcut gözlüklerin temizleme talimatları da okunmalı. Eğer yukarıdaki gözlük temizleme yöntemleri, gözlüğün yapısına zarar verebilecek nitelikteyse uygulanmamalı.

Editör: UHA HABER MERKEZİ