AFAD, Malatya Kale merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Erzincan, Adıyaman, Kahramanmaraş, Batman, Tunceli'de, Kayseri, de hissedildi. Deprem nedeniyle 4 binada hasar oluşurken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Can kaybı yok" açıklamasını yaptı.

Android Deprem Uyarı Sistemi, telefonların içindeki sensörler aracılığıyla sismik dalgaları algılayıp, deprem dalgalarının hızını ve büyüklüğünü belirleyerek uyarı mesajı gönderiyor. Malatya depreminde de bu sistem, kullanıcıları hızlıca bilgilendirerek birçok kişinin deprem anında tedbir almasını sağladı.

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?
Android deprem uyarı sisteminde yararlanmak için kablosuz bağlantı veya veri bağlantısı açık olmalı.

* Telefonunuzun AYARLAR uygulamasını açın.

* KONUM > GELİŞMİŞ > DEPREM UYARILARI’na dokunun.

* DEPREM UYARILARI’nı açın.

Tacizci börekçi davasında karar açıklandı! Tacizci börekçi davasında karar açıklandı!

Bölgenizde meydana gelen tüm depremler için uyarı alamayabilirsiniz. Bazen uyarı alabilir, ancak bulunduğunuz konumda bir deprem olduğunu hissetmeyebilirsiniz.

Uyarıyı sarsıntı başlamadan önce, sarsıntı sırasında veya sonrasında alabilirsiniz.

DEPREM UYARI SİSTEMİ NEDİR?
2020'de Google, şimdiye kadar yapılmış en büyük deprem algılama sistemini kullanıma sunmaya başladı. Google'ın Android Deprem Uyarı Sistemi ilk başta yalnızca ABD'de mevcuttu, ancak kısa süre önce Yunanistan ve Yeni Zelanda'ya geldi.

Google yeni sistemi bir süredir; Türkiye, Filipinler, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'da da kullanıma sunuyor.

Google, Deprem Uyarı Sistemi ile kullanıcılarını depremden saniyeler önce uyarılarak daha güvenli bir yere geçmelerini sağlamayı hedefliyor.

Editör: UHA HABER MERKEZİ