GÜNDEM

Ankara'daki Etiyopya-Somali görüşmelerinin ikinci turu tamamlandı

Etiyopya ile Somali heyetleri arasındaki görüşmelerin ikinci turu tamamlandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ilk tura kıyasla çok daha fazla sayıda konuyu, çok daha kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını söyledi. Üçüncü tur 17 Eylül'de Ankara'da yapılacak.

Abone Ol

Etiyopya ile Somali heyetleri arasındaki görüşmelerin ikinci turu tamamlandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yaptığı açıklamada ilk tura kıyasla çok daha fazla sayıda konuyu, çok daha kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını söyledi.

Bakan Fidan, "Üçüncü tur için 17 Eylül'de Ankara'da yeniden bir araya geleceğiz" dedi.

Türkiye'nin arabuluculuğunda Etiyopya ile Somali heyetlerinin Ankara'daki görüşmesi dün Dışişleri Bakanlığı'nda başlamıştı.

Diplomatik kaynaklar, tarafların karşılıklı bir araya gelmediğini, Fidan'ın koordinasyonunda, Türkiye heyetinin "mekik diplomasisi" yürüttüğünü belirtmişti.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Dünya nefesini tuttu Türkiye'nin MİT tarafından gerçekleştirdiği esir takası operasyonunu takip etti. ABD ve Rusya'nın talebi üzerine geçtiğimiz hafta Ankara'da Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin takası gerçekleşti. Türkiye'nin arabuluculukta gerçekleştirdiği bu başarı, Afrika'nın da gündemindeydi.

Somali ve Etiyopya da aralarında anlaşmazlığın çözümü için Türkiye'yi seçti. Türkiye'nin arabuluculuğunda, Etiyopya ile Somali arasında yürütülen Ankara Süreci kapsamında iki ülke heyetleri Ankara'da bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da Somali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Ahmed Muallim Fiqi ve Etiyopya Dışişleri Bakanı Taye Atske Selassie'yle ile başkentte ayrı ayrı görüştü.