Ankara, siyaseten tartışmalı gündemlerin yoğun olacağı bir haftaya giriyor. Gazete Duvar’dan Ceren Bayar, detayları derledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışı ve PKK lideri Abdullah Öcalan'dan gelen “Süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim” mesajının yansımaları bu hafta biraz daha netleşecek.

BAHÇELİ'NİN YENİ MESAJLARI NELER OLACAK?

29 Ekim nedeniyle salı günü çalışma yapmayacak olan TBMM'de grup toplantılarının tümü çarşamba günü gerçekleşecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son sürece dair grup toplantısında hangi mesajları vereceği yakından takip edilecek.

ERDOĞAN'IN DEĞERLENDİRMELERİ BEKLENİYOR

Henüz Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin detaylı bir değerlendirme yapmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya dair değerlendirmesini bu hafta yapması bekleniyor. AK Parti grup toplantısı gazetecilerin dikkat kesileceği duraklardan biri olacak.

CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve SAADET-Gelecek grupları da sürece dair değerlendirmelerini liderlerinin ağzından grup toplantılarında aktaracak.

GENEL KURUL'DA GÜNDEM 9'UNCU YARGI PAKETİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda gündem 9'uncu Yargı Paketi olacak. Kadınların kendi soyisimlerinin kullanılmasını engelleyen düzenlemeyi de içeren teklifin bu hafta yasalaşması bekleniyor.

BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR

Geçtiğimiz hafta Meclis'e sunulan 2025 Bütçesinin Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri 31 Ekim Perşembe günü TBMM bütçesi ile başlayacak. Komisyonun çalışmaları 29 Kasım'da Cumhurbaşkanlığının bütçesinin görüşülmesiyle sona erecek.

29 EKİM RESEPSİYONU

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ev sahipliğinde gerçekleşecek 29 Ekim resepsiyonunun katılımcılarından bu resepsiyonda verilecek mesajlar da haftanın tartışmalarına yön verecek.

Hastane skandalları bitmiyor! Halsizlik şikayeti  ile gittiği hastanede yaşamını yitirdi Hastane skandalları bitmiyor! Halsizlik şikayeti ile gittiği hastanede yaşamını yitirdi

İYİ PARTİ'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

İYİ Parti 7'nci kuruluş yıl dönümünü Ankara'da düzenleyeceği bir etkinlikle bugün kutlayacak. Bir süredir siyaset sahnesinde olmayan kurucu genel başkan Meral Akşener de bu etkinliğe katılacak.

CHP'DEN YAŞAM HAKKI MİTİNGİ

CHP de bugün 'Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi' düzenleyecek. Miting 14:30'da İstanbul Beşiktaş'ta yapılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de TUSAŞ saldırısı dahil güncel gelişmeleri bu mitingdeki konuşmasında değerlendirecek.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU PARTİ KURUYOR

Bu hafta Türkiye siyasetine yeni bir parti dahil olacak. Genel başkanlığını Yavuz Ağıralioğlu'nun yapacağı partinin kuruluşu 28 Ekim Pazartesi günü Ankara'da düzenlenecek etkinlikle ilan edilecek.

CHP ANTALYA KAMPINDA

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu hafta sonu Antalya kampında olacak. Güncel siyasi gelişmelerin ve parti çalışmalarının değerlendirileceği kamp iki gün sürecek. Kampın açılışında CHP Genel Başkanı Özgür Özel değerlendirmelerde bulunacak.

Editör: UHA HABER MERKEZİ