GÜNDEM

Asansörde can vermişti! Ahmet'in ölümünde anne şikayetçi değil

Asansör kabini ile duvar arasına sıkışarak yaşamını yitiren Ahmet'in, ölümünde ihmali bulunan bina sorumlusu ve asansör firması yetkilisi hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Anne ise şikayetçi olmadı.

Abone Ol

Adana Seyhan'da bir tekstil atölyesinde çalışan Sefa Avvaf'nın oğlu Ahmet Direk Turan Haskiro (11), 11 Haziran 2024'te işyerinin 2'nci katındaki asansöre bindi. Bilinmeyen bir nedenle asansör kapısı ile duvar arasında sıkışan çocuk hayatını kaybetti. Gözaltına alınan asansör şirketi yetkilisi Recep Karayiğit ile bina sorumlusu Ömer İnce tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı, Ahmet Direk Turan Haskiro'nun ölümüyle ilgili soruşturmayı tamamladı.

SUÇLAMAYI REDDETTİLER

Savcı, her iki sanığın da 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. İddianamede, anne Sefa Avvaf'ın oğlunun ölümü ile ilgili şikayetçi olmadığı belirtildi. Şüphelilerin suçlamayı kabul etmediği ifade edilen iddianamede olay yerinde yaptırılan inceleme sonucu hazırlanan bilirkişi raporunda her iki şüphelinin de asli kusurlu olduğunun tespit edildiği belirtildi.

KONTROLSÜZ YÜK TAŞIMIŞLAR

Bilirkişi raporuna göre, asansör firması yetkilisi Recep Karayiğit'in, asansörün bakım ve onarımının zamanında yapılmaması durumunda bina sorumlusunu yazılı olarak bilgilendirmeyip, bahse konu kazaya sebebiyet verdiği anlaşıldığından asli kusurlu olduğu kaydedildi. Ömer Önce'nin de asansörde, binada bulunan işletmeler tarafından yük taşınmasına müsaade ederek kontrolsüz yük taşınması ile asansörün yıpranmasını önlemeyip, kazaya sebebiyet verdiği anlaşıldığından asli kusurlu görüldüğü kaydedildi. Tutuklu 2 sanık, ileriki günlerde yargılanmaya başlayacak.