GÜNDEM

Avrupa Yakası dizisinde yıllar sonra ortaya çıkan Özkan Uğur gerçeği

Avrupa Yakası dizisinde rol alan birçok isim üne kavuştu... Yayınlandığı dönemde rating listelerinin zirvesinden inmeyen dizide birden çok efsane karakter vardı. Bunların arasında Ata Demirer'in oynadığı Volkan, Hasibe Özlem Eren'in oynadığı Makbule hafızlara kazındı. Peki merhum sanatçı Özkan Uğur için hangi karakter düşünülmüştü? İşte yıllar sonra ortaya çıkan o gerçek...

Abone Ol

Avrupa Yakası 2004-2009 yılları arasında ekrana gelmiş ve sitcom alanında büyük bir başarı elde etmişti.

Halen daha sosyal medyada ilgi gören ve eski bölümleri izlenen Avrupa Yakası'yla ilgili şaşırtan bir gerçek yeniden konuşulmaya başlandı.

Birçok önemli ismin rol aldıkları Avrupa Yakası'nın oyuncu kadrosu hakkında, birçok kişinin bilmediği gerçekler bulunuyor.

AVRUPA YAKASI'YLA İLGİLİ ŞAŞIRTAN GERÇEKLER

Avrupa Yakası kadrosunda aslında oyuncu kadrosu için düşünülen isimler farklıydı. Bazı roller için ilk olarak başka kişiler düşünülmüştü. İşte o isimler ve düşünüldükleri rolleri!

1 - ÖZKAN UĞUR - VOLKAN

Rahmetli Özkan Uğur, Ata Demirer'in oynamış olduğu ve ona büyük bir şöhret kazandıran Volkan rolü için düşünülen ilk isimdi.

2 - ASUMAN DABAK - MAKBULE

Aslında Makbule rolü için anlaşılan ilk isim, Asuman Dabak'tı. Ancak daha sonra rolünde özellik bakımından değişikliğe gidilince, Dabak da projeden ayrıldı. Yerine de Hasibe Özlem Eren dahil oldu.

3 - VİLDAN ATASEVER - SELİN

Avrupa Yakası'nda Selin için düşünülen ilk isim Vildan Atasever'di.

Gülse Birsel, o süreci şu sözlerle anlatıyor:

"'İlk Selin, Vildan Atasever'di. Fakat o kadar masum, o kadar bebek yüzlüydü ki. Selin'in biraz daha şımarık, biraz daha kıl olması lazımdı. Son gün, 'Eyvah Selin yok,' diye dizimizi döverken, Selin bulundu. Fakat esmerdi. Ben Selin'i illa sarışın istiyordum. Evrim, 'Hemen boyatırım, röfle yaptırırım,' demiş. 'Peki,' demişler. O arada Evrim burun ameliyatı yaptırmış. Tam Selin, burnu ameliyatlı, sarışın. Zaten yetenekli bir oyuncu olduğunu yönetmen Hakan Algül biliyordu. Evrim, müthiş bir performans gösterdi. O Selin'i televizyonda hiç görmemiştik ama Bağdat Caddesi'nde, Nişantaşı'nda ortalık Selin kaynıyordu. Evrim, o kızları çok iyi gözlemlediği ve taklit ettiği için gerçek bir karakter çıktı. 'Oha falan oldum,' diye konuştuğu için 'Türkçeyi bozuyor,' diye eleştirilince, çok başım ağrıdı. Oysa hiciv diye bir şey var. Biz Selin'i doğru bir örnek diye göstermemiştik ki...'"