ABD'den Çin ve Rus yasağı! Bugün harekete geçildi ABD'den Çin ve Rus yasağı! Bugün harekete geçildi

Birleşmiş Milletler Geleceğin Zirvesi diyalog toplantısında konuşan Başbakan Edi Rama, Arnavutluk’un tarihi boyunca insan haklarına ve hoşgörüye verdiği önemi vurgulayarak, başkent Tiran’da bağımsız bir Bektaşi devleti kurmayı planladıklarını belirtti. Rama, bu devletin, barış içinde bir arada yaşamı teşvik eden, dini ve kültürel hoşgörüyü öne çıkaran bir merkez olacağını ifade etti.

Vatikan’a Benzer Bir Yapılanma

Dünya Bektaşiler Merkezi tarafından yapılan açıklamada, kurulacak Bektaşi devletinin Vatikan’a benzer bir egemenliğe sahip olacağı vurgulandı. Dini ve idari işlerin Arnavutluk'tan bağımsız olarak yürütüleceği, devletin vatandaşlığının yalnızca üst düzey din adamlarına verileceği ve yönetimin Bektaşi lideri Baba Mondi’nin denetiminde olacağı belirtildi. Yeni devletin hiçbir siyasi amacı olmadığı, tamamen dini liderliğe odaklanacağı açıklandı.

Kadın Hakları ve Alkol Tüketimi Serbest Olacak

Bektaşi lideri Edmond Brahimaj, yeni devletin isminin “Bektaşi Tarikatı Egemen Devleti” olacağını ve Vatikan’ın dörtte biri büyüklüğünde olacağını açıkladı. Kadınların istediği gibi giyinebileceği ve alkol tüketiminin serbest olacağı bu yeni devlette, tüm kararların sevgi ve nezaketle alınacağı vurgulandı.

Editör: YAĞMUR UHA