GÜNDEM

Bahçeli’nin ekibinden Özgür Özel’in çıkışına tepki! ‘Bu poker mi? Oyun mu oynuyoruz?..’

Terörist ele başı Abdullah Öcalan ile ilgili çağrıda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yakın çalışma ekibinden bir ismin, “El yükseltiyorum” diyen Özgür Özel için “Siyaset çelik çomak oyunu değil. Bu poker mi? Oyun mu oynuyoruz” tepkisini gösterdiği ileri sürüldü.

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Öcalan’ın Meclis kürsüsünden örgütün lağvedildiğini açıklaması durumunda Umut Hakkı’ndan yararlanmasının önünün açılacağı" sözlerine aynı gün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den yanıt geldi.

“El yükseltiyorum Devlet Bey, ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum” diyen Özgür Özel, “Tam olarak kendilerini ait hissetmeyen bütün Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum” ifadelerini kullandı.

Özel’in sözlerine parti içinden ve dışından çok sayıda eleştiri yapıldı. Bir eleştiri de Özel’in bu konuşmasına gerekçe olan Bahçeli’nin yakın çalışma ekibinden geldi.Gazete Duvar’ın aktardığına göre bir parti yöneticisi “Özgür Bey 'ben de el yükseltiyorum' diyor. Siyaset çelik çomak oyunu değil. Bu poker mi? Oyun mu oynuyoruz. Bu çağrı, birlik ve beraberlik adına önemli bir çağrı” dedi.