GÜNDEM

Bakan Fidan Çinli mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın resmi ziyaret düzenlediği Çin temasları sürüyor. Bakan Fidan, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile de bir araya geldi. İkili düzenlenen ortak basın toplantısında Türkiye-Çin ilişkilerinin gelişimine vurgu yaptı. Ekonomik ilişkilerin yanı sıra Gazze ve Ukrayna meselesi de gündemlerindeydi.

Abone Ol

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Çin temaslarına devam ediyor. Bakan Fidan, ikili temaslarda bulundu. Çinli Mevkidaşı Wang Yi ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlendi. Bakan fidan, ekonomik ilişkilere değindi. Çin'in Türkiye'nin Asya'da birinci, dünyada 3. ticaret ortağı olduğun hatırlattı. Ticaret hacmini dengeli hale getirmek için atılacak adımlara değindi.

ÇİNLİ ŞİRKETLERE YATIRIM ÇAĞRISI

Bakan Fidan, enerji alanında da iş birliğini artırmak için adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Çinli şirketleri Türkiye'de üretim yapmaya çağırdı.

ÇİN'İN FİLİSTİN TUTUMUNA ÖVGÜ

Fidan, Hükümetler Arası İş Birliği Komitesi Eş Başkanı görevine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in atandığını da belirtti. Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i de Türkiye'ye davet ettiğini söyledi. Fidan'ın gündeminde İsrail'in Gazze'ye saldırıları da vardı. Çin'in Filistin ile dayanışmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

FİDAN'DAN ABD'YE GÖNDERME

Bakan Fidan, Ukrayna meselesine de değindi. Çin ile aynı tutuma sahip olduklarını belirtti. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı duyduklarının altını çizdi. Hakan Fidan Batı'ya, özellikle de ABD'ye göndermede bulundu. Çin'in ekonomik gelişmesini durdurmaya yönelik girişimlere karşı olduklarını vurguladı.

"TÜRKİYE'Yİ DESTEKLİYORUZ"

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de ikili ilişkilerin geliştiğine vurgu yaptı. İki ülkenin siyasi güvenliklerini pekiştirmesi için adımlar atacağını söyledi.