Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan El Suud ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları;

İSRAİL'İN GAZZE SOYKIRIMI

Ekrem İmamoğlu'ndan CHP içine sitemli mesaj: Bununla uğraşan benim yol arkadaşım değildir Ekrem İmamoğlu'ndan CHP içine sitemli mesaj: Bununla uğraşan benim yol arkadaşım değildir

Gazze'de devam eden insanlık dramını bir an önce durdurmak önemli. Bölgemizde uzun yıllardır devam eden stratejik kanayan yaranın da durması önemli.

Hamas'ın barıştan yana aldığı tutum ve İsrail'in buna karşı sürekli oyunbozan bir rol oynaması İsrail'in ve Netanyahu hükümetinin ateşkesle ilgili hiçbir niyetinin olmadığını gösterdi.

Bakan Fidan'dan Suriye Açıklaması

Dünya kamuoyuna sesleniyorum. İsrail'e baskı yapılması gerekiyor. Hamas'ın bu şartları kabul etmiş olması İsrail tarafından bir zayıflık, bir teslimiyet olarak algılanmakta. Bu son derece tehlikeli bir anlayıştır. Buradan gidilirse daha büyük kan, dram ve gözyaşı ortaya çıkar. Bizim tavsiyemiz, ortaya konulan ateşkes anlaşması Hamas tarafından zor da olsa kabul edilmişken İsrail'in de bir an önce bunu kabul etmesi ve akan kanı durdurmasıdır.

SURİYE İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Cumhurbaşkanı'mız barış vizyonu ile bu çağrıyı yaptı. Umarım bu barış çağrısı karşılık bulur.

Zamanın ruhu bizi barışı ve istikrarı aramaya zorluyor. Cumhurbaşkanımız burada liderlik vizyonunu kullanarak en üst düzeyden barış çağrısında bulunmuştur. Bu son derece kıymetli bir çağrıdır ve umarım bunun değerini anlarlar.

Editör: UHA HABER MERKEZİ