Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye kararını değerlendirdi. Bakan Şimşek "Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz" ifadelerini kaydetti.

Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu B+'dan BB-'ye yükselttiğini açıkladı. Kuruluş, Türkiye ekonomisinin  görünümünü ise durağan seviyesine çekti. 

EKONOMİYE DUYULAN GÜVEN ARTTI

Bakan Şimşek açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

En net asgari ücret zam tahmini geldi! 20 bin TL söylentilerine cevap verdi: "Kabul olacağını düşünmüyorum" En net asgari ücret zam tahmini geldi! 20 bin TL söylentilerine cevap verdi: "Kabul olacağını düşünmüyorum"

"Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz.

Bu hafta açıkladığımız Orta Vadeli Program'ımızla son 1 yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız."

Editör: UHA HABER MERKEZİ