EKONOMİ

Bakan Şimşek'ten Fitch kredi notu kararı sonrası ilk açıklama!

Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu B+'dan BB-'ye yükseltmesiyle ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz" dedi.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye kararını değerlendirdi. Bakan Şimşek "Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz" ifadelerini kaydetti.

Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu B+'dan BB-'ye yükselttiğini açıkladı. Kuruluş, Türkiye ekonomisinin  görünümünü ise durağan seviyesine çekti. 

EKONOMİYE DUYULAN GÜVEN ARTTI

Bakan Şimşek açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz.

Bu hafta açıkladığımız Orta Vadeli Program'ımızla son 1 yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız."

Loading...