Diyarbarkır'da bulunan Yöresel Çermik Peynircilik adlı firmanın sosyal medya üzerinden sattığı tulum peynirinde uygunsuzluk tespit edildi. Tulum peynirinin içinde bitkisel yağ ve netamisin tespit olduğu belirlendi.

Tüm devletlere çağrıda bulundu: İsrail'e silah sevkiyatını durdurun Tüm devletlere çağrıda bulundu: İsrail'e silah sevkiyatını durdurun
Bakanlık hileli gıda listesini güncelledi: Ünlü firmanın peynirinde 'uygunsuzluk' tespiti - Sayfa 3

Listede en çok hilenin zeytinyağı, kırmızı et, lahmacun, baharat, yoğurt ve peynirde yapıldığı görülüyor. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, 28 Ekim tarihli listede ise 2 ürün yer aldı.

Bakanlık hileli gıda listesini güncelledi: Ünlü firmanın peynirinde 'uygunsuzluk' tespiti - Sayfa 4

Mersin'deki Çırpır Doğal Köy Ürünleri adlı şirketin ürettiği zeytinyağı da hileli çıktı. Zeytinyağında sıkça kullanılan tohum yağı karışımı olduğu açıklandı.

Bakanlık hileli gıda listesini güncelledi: Ünlü firmanın peynirinde 'uygunsuzluk' tespiti - Sayfa 5

Öte yandan Çermik Peynircilikle ilgili "Şikayet Var" adlı sitede çok sayıda şikayet olduğu görüldü. Söz konusu şikayetlerden bazıları şöyle: "Çermik yörem peynirden aldığım 3 kg tulum 2 kg otlu peynir 5 kg toplam resmen tereyağı alınmış ekşimek çıktı. İçine biraz ot karıştırıp sıkıştırıp peynir görüntüsü verip el yapımı diye yanıltıyorlar."

Editör: UHA HABER MERKEZİ