Fed politikayı değiştirdikçe altın yükselişe geçiyor. Fed'in politika değişiklikleriyle birlikte yükselen enflasyon beklentileri altın fiyat beklentilerini de yukarı çekti. Faiz indirimleri enflasyon beklentilerinde artışa yol açtı, bu da reel getiriler üzerindeki aşağı yönlü baskıyı sürdürdü ve altının enflasyona karşı bir korunma aracı olarak cazibesini artırdı.

Yurt dışı üretici fiyat endeksi yükseldi! Yurt dışı üretici fiyat endeksi yükseldi!

BOFA ALTIN FİYAT TAHMİNİ

 Bank of America, yatırımcıların ve merkez bankalarının altına olan ilgilerini artırmaları gerektiğini vurguladı. Analistler, altının ons fiyatının 3 bin dolara ulaşacağına dair öngörülerini tekrarladı. Bu da altın fiyatlarında yüzde 10,2'lik bir artış anlamına geliyor.

Altın vadeli işlemlerinin zayıf ABD dolarına olumlu cevap vermeye devam etmesi ve ABD dolarının daha da zayıflayacağı yönündeki görüşümüze dayanarak, altın vadeli işlemlerinin 2025 yılı sonuna kadar yükselmesi bekleniyor. 

Dev kuruluş altın fiyatının geleceği seviyeyi açıkladı! O tarihte yüzde 10,2 artacak - 1. Resim

Bank of America analistleri yaptığı açıklamada "Altın, son kalan 'güvenli liman' varlığı olarak öne çıkıyor" değerlendirmesini yaptı.

Bofa ayrıca ABD borcunun artmaya devam etmesi durumunda, Hazine arzının risk altında olduğu ve daha yüksek faiz ödemelerinin GSYH'ye oranının artacağını öngördü. 

Stratejistler, altının ons fiyatının 3 bin dolara ulaşacağı beklentisini koruyor.

Dev kuruluş altın fiyatının geleceği seviyeyi açıkladı! O tarihte yüzde 10,2 artacak - 2. Resim

Editör: Rüşeydanur UHA