"Geleceğin Yıldızları Başakşehir'de Parlıyor" mottosuyla inşa edilen İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Mahmut Tekdemir Futbol Akademisi ile Kupa Meydanı'nın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Fatih Terim, TFF ve kulüp yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış programında konuşan Göksel Gümüşdağ, "Türk futbolunun kalkınması; bu topraklardan yetişecek, yüksek potansiyelli genç yeteneklerin keşfi ve bilinçli eğitimi ile olabilecektir. Bu bağlamda, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Başakşehir Futbol Akademisi ülkemizin spor geleceğine ve futbol gelişimine katkı sağlayacaktır. Gençlerimizin yeteneklerini en iyi şekilde geliştirmelerine olanak tanıyacak bu merkez, modern tesisleri ve uzman kadrosu ile sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel ve ahlaki gelişimlerine de önem verecektir." ifadelerini kullandı.

Sakarya Oba Makarna Fabrikasındaki Patlamada İlk Tutuklama Kararı Verildi! Sakarya Oba Makarna Fabrikasındaki Patlamada İlk Tutuklama Kararı Verildi!

Başakşehir Futbol Kulübünün dünyanın en büyük kulüplerine ihraç ettiği genç oyuncularıyla gurur dolu bir 10 yıl geçirdiğini aktaran Gümüşdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanım, tam 10 yıl önce açılışında onurlandırdığınız bu komplekste sizlere verdiğimiz sözü tutmanın gururu içindeyiz. Ama hedefler bitmedi. Maç devam ediyor. Önümüzdeki 10 yıl ise daha büyük amaçları barındırıyor. Bugün açılışını şereflendirdiğiniz Başakşehir Futbol Akademisi çatısı altında genç yetenekli yıldızlar yetiştirecek bir futbol fabrikası inşa ettik. Bu akademi, Türkiye'de futbolun ve sporun büyümesini destekleyecek. Daha fazla çocuğun futbola katılmasını teşvik edecek. Nihayetinde de elit futbolcular yetiştirecek. Geçen yıl hayata geçirdiğimiz City Futbol Grup ile iş birliğimizin önemli bir parçası olan bu akademi, dünya çapında bir futbol kültürü oluşturma hedefimize katkı sağlayacak. Akademimizin başına Marco Pezzaiyoli'yi getirdik. Ülkemizi de yakından tanıyan Pezzaiyoli, Alman Milli Takımı'nın çeşitli yaş kategorilerinde çalışmış, Bundesliga tecrübesi olan futbol stratejisi alanında en yetkin isimlerin başında geliyor."

Editör: UHA HABER MERKEZİ