ABD Kongresinde konuşma yapmak üzere başkent Washington'da bulunan işgalci İsrail'in Başbakanı Netanyahu'yu protesto etmek isteyen binlerce kişi sokakları doldurdu.

Protestoya Amerikalı Müslümanlar, Filistinliler, Yahudi sivil toplum örgütleri ve insan hakları aktivistleri de katıldı. Göstericiler, pankartlar taşıyarak ve sloganlar atarak bebek katili Netanyahu'yu protesto etti.

Brüksel Metrosunda Doğdu, Ömür Boyu Ücretsiz Seyahat Hakkı Kazandı! Brüksel Metrosunda Doğdu, Ömür Boyu Ücretsiz Seyahat Hakkı Kazandı!

KALDIĞI OTELDE LAZERLİ PROTESTO

Netanyahu'nun kaldığı otelde de lazerle protesto edildiğini aktaran Atalay, "Lazerle 'savaş suçlusu, tutuklayın' gibi ifadeler yansıtıldı."

ABD KONGRESİ'NDE PROTESTO

"Netanyahu'nun ABD ziyareti böyle başladı. Netanyahu'nun Kongre ziyaretini bilen protestocular ABD Kongresi'ne gelerek oturma eylemi ve bir takım çeşitli eylemlerde bulundu."

"Ancak 'demokrasinin beşiği' ABD'de protestoların karşılığında tutuklandılar. Önümüzdeki saatlerde Netanyahu Kongre'de açıklama yaparak Kongre'ye hitap edecek. Bu hitaptan önce ABD Meclis Başkanı bir açıklama yaparak, "Konuşmayı bölen ve konuşma sırasında protesto yapanlar tutuklanacak" dedi. Yani bir anlamda protestocuları açıkça bir tehdit yapıldı. Bugün protestoları çokça bekliyoruz. Şu anda ABD Kongresi'nde önlemler alındığını görebiliyorum ama şu an her tarafta onlarca polis mevcut." ifadelerini kullandı.

Editör: UHA HABER MERKEZİ