Almanya düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu'nda Belçika ile Romanya kozlarını paylaştı. Köln Stadyumu'nda oynanan mücadele TRT 1 ve tabii'den naklen yayınlandı.

Maça çok hızlı başlayan Belçika, 2. dakikada öne geçti. Bu dakikada Romelu Lukaku'nun pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Youri Tielemans'ın yerden düzgün vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

Maçın ilk yarısı Belçika'nın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

64. dakikada De Bruyne'nin ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Lukaku, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Pozisyonda hakemler önce gol kararı verirken, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesinin ardından Lukaku'nun ofsaytta olduğu tespit edildi ve gol geçersiz sayıldı. Lukaku'nun turnuvadaki ikinci maçında üçüncü kez VAR'dan golü iptal edildi.

80. dakikada Belçika farkı 2'ye çıkartarak rahatladı. Kaleci Casteels'in uzun vurduğu topa kimse müdahale edemeyince savunma arkasına sarkan De Bruyne, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yıldız futbolcu, yerden düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 2-0.

Kalan sürede skor değişmedi ve Belçika, EURO 2024'teki ilk galibiyetini aldı.

İlk maçında Slovakya'ya 1-0 kaybeden Belçika, bu galibiyetle son 16 turu iddiasını sürdürdü.

İlk maçta 3-0 gibi flaş bir skorla Ukrayna'yı yenen Romanya ise EURO 2024'teki ilk mağlubiyetini yaşadı.

Bu sonuçla E Grubu'ndaki tüm ekipler son haftaya 3 puanla girdi.

Belçika, gruptaki son maçında 26 Haziran'da Ukrayna ile karşı karşıya gelecek. Romanya ise aynı gün ve saatte Slovakya ile kozlarını paylaşacak.

Stat: Köln

Hakemler: Szymon Marciniak, Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik (Polonya)

Belçika: Casteels, Castagne, Faes, Vertonghen, Doku (Dk. 72 Carrasco), Tielemans (Dk. 72 Mangala), Onana, Theate (Dk. 77 Debast), De Bruyne, Lukebakio (Dk. 56 Trossard), Lukaku

YouTube'da Şok Değişiklik: Reklamlar Duraklatıldığında Bile Gösterilecek! YouTube'da Şok Değişiklik: Reklamlar Duraklatıldığında Bile Gösterilecek!

Romanya: Nita, Ratiu (Dk. 90 Sorescu), Draguşin, Burca, Bancu, Marius Marin, Man, Razvan Marin (Dk. 68 Olaru), Stanciu, Mihaila (Dk. 68 Hagi), Draguş (Dk. 81 Alibek)

Goller: Dk. 2 Tielemans, Dk. 80 De Bruyne (Belçika)

Sarı kartlar: Dk. 35 Lukebakio (Belçika), Dk. 59 Bancu, Dk. 65 Mariun Marin (Romanya)

Editör: UHA HABER MERKEZİ