Ekrem İmamoğlu'ndan CHP içine sitemli mesaj: Bununla uğraşan benim yol arkadaşım değildir Ekrem İmamoğlu'ndan CHP içine sitemli mesaj: Bununla uğraşan benim yol arkadaşım değildir

İstanbul Beşiktaş'taki Masquerade gece kulübünde çıkan yangında 29 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, 9 sanığın yargılandığı duruşmada şok edici ifadeler verildi.

Avukat Ergin, iddianamenin yetersiz olduğunu belirterek, ailelerin şikayetlerini geri çekmeleri için baskı yapıldığını iddia etti. İki sanığın tahliyesine karar verildi.

Marmara Cezaevi karşısındaki salonda İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada, 7'si tutuklu olmak üzere 9 sanık ve avukatları hazır bulundu. Müştekiler, avukatları ve izleyiciler de duruşmaya katıldı. Bazı müştekiler bulundukları şehirlerdeki adliyelerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, mahkeme heyeti başkanı sanıklara yöneltilen suçlamaları hatırlattı. Duruşma, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam etti.

Beşiktaş'taki gece kulübü yangını davasında 2 tahliye  - 1. Resim

"YAŞANANLAR TAKDİR-İ İLAHİ"

Sanıklardan Çağatay Altunel, tadilat sırasında metal işlerinden sorumlu olduğunu belirtti ve "Ben 15 yıldır teknik metal firmasının sahibiyim, bugüne kadar böyle bir kaza meydana gelmemiştir. Tutuklu bulunduğum süre içerisinde iş yerim iflasın eşiğine gelmiştir. Bu takdir-i ilahidir sizin de takdir ettiğiniz gibi. Affınıza sığınıyorum. Tahliyemi talep ediyorum " dedi. Tadilatın kaçak olduğunu bilmediğini savundu.

Beşiktaş'taki gece kulübü yangını davasında 2 tahliye  - 2. Resim

"PARASAL OLARAK SIKINTIYA GİRDİM"

Tutuklu sanık Kahraman Erdem ise savunmasında “Benim mobilya dekorasyon firmam var. Metal dizayn üzerine işler yapıyoruz. ‘Böyle bir iş var beraber yapalım’ dedim Çağatay’a. Birlikte yapmaya karar verdik. Çağatay Altunel’in dediklerine katılıyorum. Bizim yaptığımız iş aslında tadilat değil. Dekorasyon üzerine işler yapıyoruz. Ramazan ayında işe başladık. Biz işe başladığımızda sıkıntı olmasın diye ısı izolasyonu olan maddeler gözümüze çarptı. Bunu hayatını kaybeden şantiye şefi Sinan Bey’e ilettik. Daha sonra duvardaki yalıtım malzemelerini gördük. Yanıcı olabileceğini söyledik. Tamamen temizlediler onları. Olay günü ben ofisteydim. Şantiye şefi Sinan Yılmaz bir anda ayağa kalktı bağırmaya başladı. Ofisten çıktım herkes yangın tüpü ile koşuyordu. Benim bulunduğum ofis içerisinde pasaja çıkan kapı vardı. Ben oradan dışarı çıktım. Daha sonra itfaiye geldi. Biz gerekli önlemleri aldık. Rahmetli Ahmet Sever benim çalışanımdı. Kendisi malulen emekliydi bu yüzden sigorta yapılmasını kabul etmedi. Para kesileceğini söyledi. Ahmet Usta’ya her türlü desteği sağlıyordum. Atölyemi kapatmak zorunda kaldım. Maddi anlamda sıkıntıya girmiş durumdayız. Tahliyemi talep ediyorum elbette" diye konuştu. 

2 KİŞİ İÇİN TAHLİYE KARARI

Sanık avukatlarının da savunmasının ardından duruşmaya ara verildi. 9 sanığın yargılandığı davada 2 tutuklu sanığın tahliyesine hükmedildi.

Editör: UHA HABER MERKEZİ