Muğla ili; Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi ünlü destinasyonlara sahip.

Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Muğla; denizi, kumu, güneşi kadar tarihi ve doğal güzellikleri, antik kentleri, lüks konaklama tesisleriyle de öne çıkıyor.

Doğal güzellikleri ve antik kentleriyle dikkati çeken 350 bin yatak kapasiteli Muğla, bu yıl da yerli ve yabancı çok sayıda misafiri konuk ediyor.

Bodrum'a gelenden ayakbastı parası! Belediye başkanından tepki çeken öneri - 1. Resim

TOPLANTIDA DİKKAT ÇEKEN ÖNERİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras başkanlığında gerçekleştirildi.

17 maddenin görüşüldüğü Ağustos Ayı meclis toplantısında Ahmet Aras'tan dikkat çeken bir öneri geldi.

Bodrum'a gelenden ayakbastı parası! Belediye başkanından tepki çeken öneri - 2. Resim

"TURİSTLERDEN HASAR VERGİSİ ALINSIN"

Turistlerin kentte geçirdiği süre boyunca hasar vergisi alınması gerektiğini söyleyen Aras, her turistten kentten ayrılırken hasar vergisi alınması lazım diye konuştu.

Bodrum'a gelenden ayakbastı parası! Belediye başkanından tepki çeken öneri - 3. Resim

"KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞMAYI BAKANLIĞA SUNACAĞIZ"

Hollanda’da 32 euro konaklama vergisi alındığına dikkat çeken Başkan Aras, şunları söyledi:

"Buraya gelen turistin kente bıraktığı bazı hasarlar var. Trafik, plaj kullanımı, ürettiği çöpler, kullandığı su ve kanalizasyon bunlar kente birçok hasar bırakıyor. Karşılığında ise hiçbir gelir elde edemiyoruz.

Sertab Erener’den İptal Edilen İzmir Konseri Hakkında Açıklama: Organizasyon Şirketini Suçladı Sertab Erener’den İptal Edilen İzmir Konseri Hakkında Açıklama: Organizasyon Şirketini Suçladı

Buradaki büyük şirketlerin vergi merkezleri İstanbul ve Ankara’da olduğundan; vergiden de pay alamıyoruz. Bunun önüne geçmek için de buraya gelen turist kente bıraktığı hasar için kullanma bedeli olarak bir bedel ödesin.

Bunun çalışmasını da yapıp yakında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza veya Hazine ve Maliye Bakanlığımıza da sunacağız."

Editör: UHA HABER MERKEZİ