GÜNDEM

Borussia Dortmund Sezona 3-0’lık Galibiyetle Başladı

Nuri Şahin’in teknik direktörlüğünü yaptığı Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında Belçika ekibi Club Brugge'yi deplasmanda 3-0'lık net bir skorla mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Dortmund, sezona hızlı bir giriş yaparak ilk galibiyetini aldı.

Abone Ol

2023-2024 sezonunda final oynayan Borussia Dortmund, yeni sezona da iddialı bir başlangıç yaptı. Maçta kilidi Jamie Bynoe-Gittens 76. ve 86. dakikalarda attığı iki golle açarken, son noktayı Sehrou Guirassy 9,,0+5. dakikada attığı golle koydu. Bu galibiyetle Dortmund, Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir başlangıç yapmanın sevincini yaşadı.

Nuri Şahin’den İlk Şampiyonlar Ligi Galibiyeti

Sezon başında Dortmund'un teknik direktörlüğüne getirilen Nuri Şahin, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrıldı. Şahin, Dortmund’un başındaki ilk Şampiyonlar Ligi deneyiminde, taktik başarısıyla göz doldurdu.

Şampiyonlar Ligi’nde Günün Diğer Sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonu, bugün oynanan 6 maçla devam etti. İtalyan ekibi Bologna, 60 yıl sonra katıldığı Devler Ligi’nde Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile golsüz berabere kaldı. Çekya ekibi Sparta Prag ise evinde ağırladığı Salzburg’u 3-0 mağlup ederek dikkat çekti.

En önemli maçlardan biri ise İngiliz devi Manchester City ile İtalyan ekibi Inter arasında oynandı. Geçen sezon finalde karşılaşan bu iki takım, bu kez 0-0'lık beraberlikle sahadan ayrıldı.

Günün Tüm Maç Sonuçları

  • Bologna - Shakhtar Donetsk: 0-0
  • Sparta Prag - Salzburg: 3-0
  • Club Brugge - Borussia Dortmund: 0-3
  • Celtic - Slovan Bratislava: 5-1
  • Manchester City - Inter: 0-0
  • Paris Saint-Germain - Girona: 1-0