GÜNDEM

Bozkurt TTB'nin kimyasını bozdu

Milli futbolcumuz Merih Demiral'ın Avusturya maçında yaptığı Bozkurt işareti bazı kesimlerin kimyasını bozdu. Türk Tabipleri Birliği "Bozkurt" işaretinin siyasi simge olduğunu iddia edip tepki açıklaması yaptı.

Abone Ol

Milli futbolcumuz Merih Demiral, bozkurt işareti yaptı. Milleti uyandırdı. Ona verilen cezaya tepki için pek çok kesimden bozkurt işareti yapanlar oldu. Doktorların ameliyathaneden verdiği bu poz ise hem PKK/YPG destekçilerini hem de isminin başında Türk yazan Tabipler Birliği'ni rahatsız etti.

TTB RAHATSIZ OLDU

Türk Tabipler Birliği, yaptığı yazılı açıklamada bozkurt işareti yapan hekimlerin toplumda güveni zedelediğini öne sürdü. Meslek etiğine uygun olmadığını iddia etti. "Söz konusu görüntülerin bu yükümlülüklerle bağdaşmadığı, güveni zedeleyici nitelikte olduğu açıktır." ifadesi paylaşıldı. Oysa bu örgütün mesele terör örgütü PKK/YPG olduğunda hiç böyle bir kaygısı yoktu. Hatırlayın Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kimyasal silah kullanıyor iftirasında bulunmuştu.

'KİMYASAL SİLAH' İFTİRASI

Terör örgütüne müzahir televizyon kanalının görüntüleri üstünden Mehmetçik'e kimyasal iftira atan Şebnem Korur Fincancı bu suçtan mahkum da oldu. İşin ilginç yanı bozkurt işaretinden rahatsız olan TTB, CHP'nin hem eski hem de yeni genel başkanı ile boy boy poz veren Şebnem Korur Fincancı'dan hiç rahatsız olmamıştı.