EKONOMİ

Bu yıl palamut bol hamsi az olacak

Denizlerde av yasağı yarın sona eriyor. 1 Eylül'de "Vira Bismillah" deyip denize açılacak balıkçılar "Bu sezon palamut bol, hamsi az olacak" diyor.

Abone Ol

Av yasağının kalkacağı 1 Eylül öncesi tekne ve ağlarını onararak hazırlıklarını tamamlayan Karadenizli balıkçılar, yeni sezonda palamut bereketi bekliyor. Ordu'da faaliyet gösteren Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, "Temmuz ve ağustosta palamut işaretleri çok iyi gözüktü. Bu sezon palamut avının geçen sezona göre çok iyi geçmesini bekliyoruz" dedi. Bu yıl palamut bol hamsi az olacak!

UCUZA BALIK YİYECEĞİZ

Vatandaşların fiyat konusunda rahat olmasını isteyen Karadeniz, "Yeni av sezonunun açılmasıyla vatandaşlarımız çok ucuza balık tüketebilecek. Özellikle palamut ve istavriti çok uygun fiyattan sofralarına götürebilecekler" diye konuştu.

Bu yıl palamut, istavrit ve lüferin bol olacağını ifade eden Rize Artvin Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Barış Zaman da "Hamsi geçen yıla oranla düşük olacak. Büyük balık küçük balığı yiyor. Hava şartları da hamsiyi etkiliyor" dedi.