İsrail ürünlerine karşı başlatılan boykot listesinde yer alan Burger King'in Rize'deki şube açılışına katılan AK Partililer hakkında kritik bir gelişme yaşandı.

tv100'de Başak Şengül ile Doğru Yorum programına görüntülü bağlanan Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, söz konusu açılışa katılan AK Partili Rize ilçe belediye başkanlarının disipline sevk edildiğini ve onlara destek açıklaması yapan AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer'in de yazılı ifadesine başvurduğunu bildirdi.

Araç ve konut satışında yeni dönem! e-Devlet üzerinden yapılacak! Otomotiv sektörüne de aynı tarife Araç ve konut satışında yeni dönem! e-Devlet üzerinden yapılacak! Otomotiv sektörüne de aynı tarife

Burger King açılışındaki AK Partililer hakkında kritik karar! tv100'de Sinan Burhan duyurdu - Resim : 1

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili aynı dakikalarda AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulundu. Çelik, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Rize’de boykot kapsamında olan bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanlarımız ve teşkilat yöneticilerimiz hakkında disipline sevk kararı alınmıştır. Süreç Teşkilat Başkanlığımız tarafından takip edilmektedir."

Burger King açılışındaki AK Partililer hakkında kritik karar! tv100'de Sinan Burhan duyurdu - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Rize'de İsrail'e boykot edilen markaların başında gelen Burger King açılışına AK Parti ilçe belediye başkanlarının katılması tepki çekmiş, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Katmer'in açıklaması da ayrı bir gündem olmuştu.

Katmer, açılışla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Keşke o açılış olmasaydı. İkincisi biz şiddete her yönüyle karşıyız. Şiddetin yapılması, öğretim görevlisine kim olursa olsun arkadaşlar yapılmasına karşıyız. Bizi linç edenler, İsrail uşakları Yahudi uşakları diyenlere bu okuyacağım şeyle beraber anlayacaksınız. Bütün konuşmalar bunun içerisindedir.

Mevlâna der ki; suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var elbet lakin bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye'. İki; zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem. Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Boğmasın ki üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam. Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale. Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale, yumuşak başlıyım ama kim demiş uysal koyunUm. Bütün bu yapılan bütün yapılan bu şeylerin altındaki cevabım budur."

Editör: UHA HABER MERKEZİ