EKONOMİ

Çalışan emekliye 5000 TL yattı mı? Bakan Işıkhan açıkladı

Çalışan emekliye 5 bin TL emekli ikramiyesi ödeme takvimi merak ediliyor. 5000 TL ikramiye Meclis sürecini tamamlamasının ardından Başkan Erdoğan'ın onayı sonrası Resmi Gazete'de yayımlanacak. Ödeme tarihlerini öğrenmek isteyen milyonlarca kişi bu nedenle "5 bin TL Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, bugün yatar mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte çalışan emekliye 5000 TL emekli ikramyesi ödemeleri hakkında son bilgiler.

Abone Ol

5000 TL emekli İkramiyesi  hakkındaki detaylar yeni günde de takip ediliyor. Çalışan emeklilerin de yararlanabileceği 5 bin TL ikramiye ödeme tarihleri için resmi açıklama beklenirken "Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, bugün yatar mı?" sorusunun cevabı araştırılıyor. Son olarak; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan; "Meclis'te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız." ifadelerine yer verdi. Peki; çalışan emekliye 5 bin TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, ayın kaçında? İşte yanıtı!

ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE DÜZENLEMESİ MECLİS'TE OYLANACAK

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödenmesine ilişkin önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Bundan sonra düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak ve yasalaşacak.

Son olarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girecek ve SGK, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı olmak üzere ödemeler için uygulamaya geçecek.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ÖDEME TAKVİMİ AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye düzenlemesinin takvimi ile ilgili, "Bildiğiniz gibi Meclis'te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak" dedi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN MALİYET 75 MİLYAR LİRAYI GEÇTİ

4 milyon 689 bin emekliye 5 bin liralık ikramiye 15 Aralık'tan önce yatacak. Böylece 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme yapılmış olacak. Düzenlemenin toplam maliyeti 75 milyar lirayı geçiyor.

BANKAYA OTOMATİK YATIYOR

Emekli İkramiyesi vatandaşların maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılıyor. Bunun için bir başvuru ya da belgeye ihtiyaç duyulmuyor.

Çalışmayan emeklilere ödemeler 11-12-13-14 Kasım tarihlerinde yapıldı. Burada SSK'lılar tahsis numarasına göre 11-12-13 Kasım tarihinde emekli ikramiyesi ödemesi alırken, Bağ-Kur'lu ve emekli sandığı emeklileri de 14 Kasım'da ödemesini hesaplarda gördü.akan Işıkhan'ın SGK'ya verdiği talimatla hummalı çalışma başladı. Kurum ödemeleri 15 Aralık tarihinden önce yapmak için çalışıyor. Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemelerinin çalışmayan emeklilerdeki gibi yapılması durumunda Aralık ayının 15'inden önce emekli ikramiyesi hesaplarda olacak.