GÜNDEM

Canan Karatay burun tıkanıklığının nedenini ve bağışlık sistemini onaran 3 şeyi açıkladı

Prof. Dr. Canan Karatay okulların açılmasının ardından sıklıkla görülmeye başlayan "burun tıkanıklığı" başta olmak üzere bağışıklık sistemi rahatsızlıklarıyla ilgili formülünü açıkladı.

Abone Ol

Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle okulların açılmasıyla beraber artan "burun tıkanıklığı" şikayetlerinin nedenleri açıklayarak bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapılması gerekenleri sıraladı.

Karatay, burun tıkanıklığının bir hastalık değil belirti olduğuna dikkat çekerek burun tıkanıklığının sebebini çevresel toksinler olarak açıkladı.

Beslenme alışkanlıkları hakkındaki ezber bozan açıklamalarıyla ismi sıkça gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez burun tıkanıklığından kurtulmanın formülünü açıkladı.

Karatay, "Salgın ortada yok" diyerek çamaşır suyu kullanımına dikkat çekti. Prof. Dr. Karatay, bağışıklık sistemi için tüketilmesi gerekenleri sıraladı.

Okullar açıldıktan sonra burun tıkanıklığı şikayetlerinin arttığını söyleyen Karatay, "Okullar çamaşır sularıyla yıkanıyor. Çamaşır suları havaya karışıyor ve çocuklar onu soluyor. Vücut burnunu tıkıyor çünkü kendini korumak için. Salgın falan hepsi hikaye. Salgın yok ortada; alerji var. Burnumuz tıkanınc ağzımızı açıyoruz; o zehirler içimize giriyor. Peki okul nasıl temizlenecek? Okul sirkeyle temizlenecek. Evlerimizi de sirkeyle temizlememiz lazım. Eğer mikrop ya da virüs varsa sirke kaynatılacak. Bir tencerenin içine sirke koyun yavaş yavaş kaynasın. Ne kadar virüs, bakteri varsa ölür; ne kadar böcek varsa kaçar" diye konuştu.

Karatay'ın bir diğer önerisi de tuzlu su. Karatay, tuzlu suyun mikropları, bakterileri öldürdüğüne dikkat çekti.

Karatay, "En önemli şey bağışıklık zırhımızı güçlendireceğiz. Bu aylarda özellikle turşu suyu çok önemli. Sirkeyle, turşu suyuyla veya bikarbonatlı suyla gargara yapılabilir" ifadelerini kullandı.