GÜNDEM

Canan Karatay önerdi: Sabahları çaya 1 dilim ekleyin! Vücudun işleyişi değişecek

Çay, Türkiye'deki birçok insan tarafından sıklıkla tüketiliyor. Çünkü kahvaltıların vazgeçilmez içeceği olarak görülebiliyor. Öte yandan doğru çay tüketimi, sağlık açısından da faydalı olabiliyor. Ayrıca bu konu hakkında Canan Karatay'da bazı açıklamalarda bulunmuştu. Zira söz konusu içecek doğru şekilde tüketildiğinde, adeta vücudun işleyişi değişiyor. İşte Canan Karatay'ın açıklamaları ile ilgili detaylar…

Abone Ol

Çay, Türkiye'deki hemen herkes tarafından tüketiliyor. Çünkü kahvaltılarda aranan içecek olarak ön plana çıkabiliyor. Ayrıca öğle ve akşam da içiliyor. Ancak yanlış tüketilen çay, kan depolarının azalmasına sebep olabiliyor. Öte yandan doğru tüketilen çay, adeta vücudun işleyişini değiştiriyor.

CANAN KARATAY'DAN DOĞRU ÇAY TÜKETİMİ

Limonlu çay, sağlık açısından faydalı olduğu düşüncesi ile birçok insan tarafından tüketiliyor. Peki, limonlu çay gerçekten faydalı mı? Bu konu hakkında Canan Karatay da bazı açıklamalarda bulunmuştu.

Canan Karatay, doğru çay tüketimi için limon eklenmesini tavsiye etti. Zira limonlu çayın sindirime yararlı olduğunu aktaran Canan Karatay, yanlış tüketildiğinde kan depolarını azaltabildiğini belirtti.

Öte yandan limon, C vitamini açısından zengin. Demir depolarını artırmada ve vücudun gereksinim duyduğu eksikliklerin giderilmesinde yardımcı olabiliyor. Bu nedenle sabahları çaya 1 dilim limon eklenmesi, adeta vücudun işleyişini değiştirebiliyor.

Canan Karatay, limonlu çayın günde en az 2 bardak tüketilmesini öneriyor. Zira günde 2 bardak içilen limonlu çay, vücuttaki virüs ve bakterilerin azalmasında faydalı olabiliyor. Ayrıca limonlu çay, kandaki şeker miktarını dengeleyebiliyor. Bunun sonucunda ise, obezite gibi sağlık problemlerini önlemede faydalı olabiliyor.

LİMONLU ÇAYIN FAYDALARI

Limonlu çay, sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayabiliyor. Ayrıca bu faydalardan bazılarına Canan Karatay'da değinmişti. İşte limonlu çayın diğer yararlarından birkaçı şu şekilde;

· Limonlu çay, yağ yakımını hızlandırmada yardımcı olabiliyor.

· Vücuda enerji sağlayabiliyor.

· Cilt sağlığını korumaya faydalı olabiliyor.

· Stresi azaltmada yardımcı olabiliyor.

· Bağırsakları temizlemede yararlı olabiliyor.

· Böbrek taşı oluşumunu önlemede faydalı olabiliyor.

Not: Canan Karatay'ın da tavsiye ettiği limonlu çayı, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.