GÜNDEM

CHP PM’de ortalık karıştı! İmamoğlu gerginliği

CHP Parti Meclisi’nin (PM) yeni belediye başkan adaylarının tespit edildiği önceki günkü toplantısı “yüksek tansiyonlu” geçti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesine, kamuoyundaki pek çok kesimin yanı sıra PM’den de tepki geldi.

Abone Ol

PM’nin sürprizi bir TV dizisinde Behzat Ç. karekterini canlandıran sanatçı Erdal Beşikçioğlu’nun, Etimesgut Belediye Başkan adayı yapılmasıydı. Bir PM üyesinin “Büyükşehir Belediye Başkanı’nın onayını aldınız mı? Onu ikna edebiliyor musunuz?” sorusuna da Özel’in, “Şu anda bazı milletvekilleri yanında. İkna edeceğimizi düşünüyoruz” yanıtı verdiği bildirildi.

İSTANBUL TARTIŞMASI

PM toplantısında İstanbul tartışması da tansiyonu yükselten bir başka başlık oldu. Bir PM üyesi, şu değerlendirmeleri yaptı: “Bir taraftan Mersin ve Adana büyükşehir belediye başkan adaylarına ‘diğer ilçelere karışmayın’ diyorsunuz. Ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na bütün İstanbul’u belirleme yetkisi veriyorsunuz. İstanbul’da PM, MYK bypass. Burada çok açık çifte standart var.” 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği konusundaki belirsizlik sürüyor. Kulislerde, Antalya adayının açıklanmasının Özel’in DEM Parti eş başkanları ile yaptığı görüşmeden sonraya özellikle bırakıldığı iddiası dillendirildi.