GÜNDEM

CHP'de 394 dosya krizi: Eş, dost kayıranlar listede yok

CHP'de 394 dosya krizi yaşanıyor. İddiaya göre yerel seçim sürecinde Özel-İmamoğlu ikilisini eleştiren ya da Kılıçdaroğlu yanlısı olan isimler Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Burada dikkati çeken ise CHP Genel Başkanı Özel'in eş, dost, akraba atamaları sebebiyle eleştirdiği CHP'li başkanların 394 dosya arasında olmaması.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart seçimi sonrası CHP'li belediye başkanlarının yaptığı eş, dost, akraba atamaları için "eş, dost, akraba için kazanmadık" diyerek her zeminde tepki gösteriyordu. Özel'in esip gürlemesinin ardından CHP'li başkanlar kayınço, baldız, yeğen atamalarını sürdürmeye devam etti.

394 DOSYA ARASINDA BELEDİYE BAŞKANLARI YOK

CHP kanadından "Hele bir sor niye atadım, daha iyisi olsa onu atardım" diye pişkin açıklamalar yapıldı. Herkes CHP Lideri Özel'in bu açıklamalar karşısında bir hamle yapmasını bekliyordu. Partiden 394 kişinin dosyası Disiplin Kurulu'na sevk edilince herkes hesap sorulacağını düşündü. Ancak görüldü ki, İmamoğlu'nun desteğiyle CHP Genel Başkanı olan Özel'in gücü kayırmacılığa yetmemiş. Çünkü CHP'de disipline sevk edilen 394 dosya arasında tek bir belediye başkanı dahi yok.

KILIÇDAROĞLU YANLISI İSİMLER POTADA

Eş, dost, akraba atamalarıyla ilgili medya şovları, üst perdeden yapılan açıklamaların hepsi göstermelik göstermelik çıktı. Peki 394 dosyada kimler var? Özellikle Kılıçdaroğlu yanlısı isimler potada. Örneğin, Samsun Atakum Belediyesi'nin eski CHP'li Başkanı Cemil Deveci disipline sevk edilenler arasında.

CHP'DE KILIÇLAR BİR KEZ DAHA ÇEKİLDİ

Partiden ihraç edilme riski taşıyan birçok partilinin imza kampanyasına başladığı ve bu konuda Kılıçdaroğlu'na sık sık rapor verdiği iddia ediliyor. Eylül ayında yapılacak tüzük kurultayının seçimli kurultaya dönüştürülmesi talebi var. Kılıçdaroğlu'nun CHP'de hala 450 civarında delegeyi kendi safında tuttuğu iddiası var. Yani CHP'de kılıçlar bir kez daha çekilmiş durumda.