Yazar Eylem Tok ile Op. Dr. Bülent Cihantimur'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, bozulan ATV'lerini yol kenarına çeken kişilere çarpıp Oğuz Murat Aci'nin (29) ölümüne neden oldu. Timur Cihantimur kazadan sonra annesi Eylem Tok tarafından Mısır'a oradan da ABD'ye kaçırıldı. Bir süre sonra Amerika’da yaşayan anne ve oğul, geçtiğimiz Haziran ayında Boston’da tutuklanmıştı.

Emekli polisler Ahmet Serdar ile Abdurrahman Seğmen tarafından hazırlanan Trafik Bilirkişi raporunu okurken ‘Bu kadarına da pes’ diyeceksiniz. Adeta Timur Cihantimur’un kusur oranının düşük gösterilmesi hazırlanan raporda neredeyse tüm kusur ölen Oğuz Murat Aci’ya yüklendi. MedyaRadar’ın ele geçirdiği raporun Timur Cihantimur açısından değerlendirme bölümünde şu bilgilere yer verildi:

Sürücü Timur Cihantimur’un kaza anında yaşı küçük olduğundan sürücü ehliyeti bulunmamaktadır. Meslek, sanat ve liyakatına sahip olmadığı, aracını hava yol durumuna göre kullanmadığı, yanındaki arkadaşlarını ifadelerine göre aracı hız limitinin üzerinde kullandığı, havanın karanlık, yolun virajlı, görüş mesafesinin kısmen kapalı, aydınlatması bulunmayan dağ yolunda nasıl araç kullanması gerektiğini bilmediği, yol üzerindeki asfalt zeminde fren izi olmadığından araç hızı tespit edilememiştir. Fakat kaza sonrası çarpan ve çarpılan araçlarda oluşan hasar, yayaların almış olduğu darbe ve kazanın yaralanma ve ölümle sonuçlanması Timur Cihantimur’un hız limitlerinin üzerinde araç kullandığı tespit edilmiştir. Kaza yerinde yapmış olduğumuz gözlem ve ölçümlerde sürücünün kendi şeridinde seyrettiği, virajdan çıktığında havanın karanlık, yolda sürücü yayaların gerekli önlemler yeterli olmadığından hız limitlerinin üzerinde seyreden sürücü yol üzerinde tehlikeyi fark ettiğinde sürücü reaksiyon süresi ve reaksiyon mesafesi içerisinde girdiği, yayalara çarpmamak için sola doğru manevra yaptığı ve aracın sağ ön yan tarafı yol üzerinde bulunan yayalara çarpmayı engelleyememiştir. Yolun yüzeyinin ıslak ve kaygan olduğu varsayımı içerisinde, sürücünün dikkatsiz ve dalgın olduğu, kazanın oluşunu önceden öngöremediği, çevresine ve yola konsantre olamadığı o nedenle risk algısını yönetemediğinden motivasyon düzeyinin düşük olduğu, olayı geç algıladığı ve kaza öncesi tehlikeyi fark edip fren yapmadığından kazanın oluşmasını engelleyemediği görülmektedir.

BÜLENT CİHANTİMUR HAZIRLASAYDI DAHA ADALETLİ DAVRANIRDI!

Raporun sonuç bölümünde Timur Cihantimur yüzde 25 tali kusurlu, kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci ise yüzde 75 asli kusurlu bulundu. Raporla ilgili MedyaRadar’a konuşan Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci, ‘’Bu rapora söyleyecek söz bulamıyorum. Mide bulandırmaktan başka bir şey değil. Bu iki memur acaba kaç para aldılar? Kimse sorsan bu raporun parayla hazırlandığını söyler. Raporda çocuğun yaşından bahsetmiyorlar. Hız limitlerinden bahsedilmiyor. Çamur at izi kalsın zihniyetiyle hazırlanmış bir rapor. Bu rapora göre yolda yürümek suç. Bülent Cihantimur bu raporu hazırlasaydı kusur oranlarını yüzde 50 yüzde yapardı. Madem yüzde 25 suçlular, neden Amerika'ya kaçtılar. Hiç mi merhamet yok? Allah sonumuzu hayretsin" diye konuştu.

Ankara’da trafikte makas atan sürücünün pişkin tavırları 'pes' dedirtti Ankara’da trafikte makas atan sürücünün pişkin tavırları 'pes' dedirtti

Eylem Tok ve oğlu iade edilecek mi? Babası Özer Aci : Mücadeleme devam edeceğim!

Eylem Tok Ve Oğlu Iade Edilecek M

İstanbul'da Mart ayında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci, Timur Cihantimur'un avukatlarının hazırlattığı özel bilirkişi raporuna göre yüzde 75 kusurlu bulunmuştu. 17 yaşındaki Cihantimur ise, ehliyetsiz araba kullanmak ve yüksek hızda araç kullanması nedeniyle yüzde 25 kusurlu görüldü. TGRT Haber'de yayımlanan "Bugünden Yarına" programında Yakup Sağlam'ın canlı yayın konuğu olan acılı baba Özer Aci rapora tepki gösterdi.

Eylem Tok ve oğlu iade edilecek mi? Babası Özer Aci TGRT Haber'de: Mücadeleme devam edeceğim! - 1. Resim

TEPKİ ÇEKEN ÖZEL BİLİR KİŞİ RAPORU

Ölenin yüzde 75 öldürenin yüzde 25 kusurlu bulunduğu raporu görünce şoka uğradıklarını ifade eden baba Özer Aci, "skandal bir durum" yorumunu yaptı. "Yüreğimiz tekrar acıdı" diyen baba Özer Aci, "Tekrar hançerlendik" diye konuştu. TGRT Haber'de konuşan Aci, "Biraz ölüye saygı duysunlar" diyerek, mücadelesini sürdüreceğini belirtti. Aci, "Biraz ölüye saygı duysunlar, ayakta duran bir baba var" şeklinde konuştu.

EYLEM TOK VE OĞLU İADE EDİLECEK Mİ?

Baba Aci şöyle konuştu: "Gelip Türk adaletine sığınsınlar. Tek değilim, acımı acısı olarak paylaşanlar var. Biraz merhamet bekliyoruz. Ölene çamur atmak çok kolay."

Editör: UHA HABER MERKEZİ