GÜNDEM

Cihantimur için 2. duruşma

İstanbul'daki kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve olaydan hemen sonra annesi Eylem Tok'la yurt dışına kaçan Timur Cihantimur, bugün ABD'de ikinci kez hâkim karşısına çıkacak.

Abone Ol

1 Mart'ta, İstanbul Kemerburgaz'da kullandığı lüks arazi aracıyla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olmuştu. Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok'la ertesi gün apar topar Mısır'a kaçmış, orada da ABD'ye gitmişti. Eylem Tok ve ABD vatandaşı da olan oğlu Timur Cihantimur hakkında, Türkiye yakalama talebinde bulunmuştu. Bunun üzerine kazadan 106 gün sonra Boston'da tutuklanmışlardı.18 Haziran'da ayrı ayrı mahkemeye çıktılar. Tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Eylem Tok'un davası 27 Haziran'a ertelendi. Timur Cihantimur içinse ikinci duruşma tarihi olarak 20 Haziran belirlendi.

İLK DURUŞMADA NELER OLDU?

ABD'li avukatları, sanıkların hem Türkiye'ye iadesini engellemeye, hem serbest kalmalarını sağlamaya çalışıyor. Timur Cihantimur, Connectıcut eyaletinde bir çocuk ıslahevinde kalıyor. Çünkü Oğuz Murat Aci'nin ölümüne yol açtığında reşit değildi. Avukatı, ilk duruşmada ıslahevinin koşullarının kötü olduğunu iddia etti. Müvekkilinin kaldığı yerde hırpalandığını, tuvalet temizleme görevi verildiğini ve bunu kaldıramadığını öne sürdü. Tahliye talebinde bulundu. Hakim ise bu talebi reddetti. Ayrıca başka bir yere nakil talebi de reddedildi.

EYLEM TOK YENİ AVUKAT İSTEDİ

Eylem Tok'u ise ABD Adalet Bakanlığı tarafından atanan avukat savundu. İddiaya göre Tok, duruşmaya geç gelen avukatın değiştirilmesini istedi. Turuncu tulum giyindirilen Eylem Tok'un siyah saçını sarıya boyadığı ve makyajlı olduğu görüldü.

yorgun ve bitkin hali dikkat çeken Tok, tercüman aracılığıyla iletişim kurdu.

TÜRKİYE İADELERİNİ İSTİYOR

Dava raporlarına göre Türkiye, Cihantimur için 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama', annesi tok için de 'suçluyu koruma' suçlamalarıyla iade talep ediyor.