Sofralarda sıkça bulunan salatalık lif bakımından zengin olan , sindirim sistemini düzenler, bağırsakları çalıştırır kabızlığı önleyebilir. Antioksidanlar içerigi sebebiyle cilt sağlığını destekleyebilir ve sivilceleri azaltabilir. Lezzetli ve hafif bir sebze olan salatalık, salataların, sandviçlerin ve suların vazgeçilmez bir parçası olabilir.

Benfica Fenerbahçe'nin yıldızını alıyor Benfica Fenerbahçe'nin yıldızını alıyor

AÇ KARNINA SALATALIK YEMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Sabahları aç karnına salatalık yiyerek vücuttan fazla su ve toksinlerin atılmasını bağırsakların çalışmasını sağlayabilirsiniz. Salatalık stres seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir. B vitamini kompleksleri, magnezyum ve potasyum açısından zengin olan salatalık, sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlayacaktır.

SALATALIK KANI TEMİZLER Mİ?

Salatalık kanı temizler mi? Yapılan çalışmalar, düzenli tüketilen salatalık vücutta bulunan toksinleri temizlediğini ortaya çıkarır. Toksin temizliği, kan oranında vücutta oluşan zararlıların giderilmesinde büyük öneme sahiptir.

SALATALIK İLTİHABA İYİ GELİR Mİ?

Salatalık Özleri, A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra magnezyum ve potasyum gibi mineralleri içerir. Bu besinler kolajen üretimini teşvik eder, iltihabı azaltmaya ve zararlı toksinleri toplamaya yardımcı olur.

SALATALIK GÜZELLEŞTİRİR Mİ?

Salatalık Cildi Güzelleştirir mi? Salatalık, içerdiği güçlü bileşenler sayesinde cilt görünümünün ve yapısının korunmasına katkı sağlayabiliyor. Pek çok kişi cilt bakımında salatalık kullandıktan sonra cildinin çok daha ferah ve taze hissettiğini söylüyor.

SALATALIK YEMEK ÖDEM ATTIRIR MI?

İçeriğinde beta karoten ve C vitamini gibi antioksidanlar bulunduran salatalığın yaklaşık yüzde 96'sı sudan oluşuyor. Özellikle sıcak havalarda ara öğünlerde tüketeceğiniz salatalık bu içerikleri sayesinde vücudun kaybettiği suyun yerine konmasında ve şişkinliğin atılmasında önemli rol oynuyor.

SALATALIK HANGİ ORGANLARA İYİ GELİR?

Salatalık hangi organa iyi gelir? Salatalığın faydaları oldukça fazla olup pek çok organın işleyişini destekler. Salatalığın göze faydaları, şişlik ve morlukların geçirilmesi şeklinde sıralanır. Aynı zamanda salatalık; bağırsak, böbrek, cilt gibi farklı organların korunmasında da büyük öneme sahiptir.

GÖZE NEDEN SALATALIK KONUR?

Salatalıkta bolca bulunan antioksidan ve silika, cildin daha genç görünmesine ve ciltte bulunan koyu halkaların renginin açılmasına yardımcı olur. Göz kapaklarınıza birer dilim salatalık koyun ve yaklaşık 20 dakika boyunca bekleyin. Ardından yeni gözlerinize merhaba deyin!

Editör: UHA HABER MERKEZİ